Odhlučněte si stěnu nebo dveře! Božský klid jednoduše!

Odhlučněte si stěnu nebo dveře! Božský klid jednoduše!

Sdílejte

Odhlučněte si stěnu nebo dveře! Božský klid jednoduše!

Opravdové ticho a klid někdy potřebuje i ten nejrozjívenější puberťák. Vzpomínáte si ale vlastně, kdy jste zažili opravdové božské ticho, které nebylo ničím rušené? Ten, kdo žije na samotě a nemá v dosahu automobily, ruch města nebo železnici či frekventovanou leteckou dopravu, ten pocit možná zná. Ale my, kteří žijeme ve městě a neustále tak máme v uších hluk a šum města, si o tom můžeme nechat opravdu jen zdát. Jak si zajistit opravdové ticho doma nebo se zbavit hluku od sousedů?

Odhlučnění i zateplení zároveň

Odhlučnění stěny, 1 vrstva
Odhlučnění stěny, 1 vrstva, zdroj potichu.sk

Absolutního ticha ve městě těžko dosáhneme. Přesto můžeme sáhnout na volbu zvukové izolace. Jedná se o efektivní izolaci, kterou lze použít na stěnu, dveře či strop nebo i podlahu a zajistit si tak ve svém obydlí mnohem více ticha, než jsme byli zvyklí. Nejde jen o to, zbavit se hluku od hlučných sousedů. Samotná efektivita je mnohem větší a instalace není vůbec složitá.

Velký hluk se může nacházet ve městě, žijeme-li na rušné ulici. Hluk automobilů, tramvají, nákladních vozů a autobusů je sice málo výrazný a lze si na něj prostupně zvyknout, ale například při spánku bychom se měli snažit hluk zmínit na absolutní minimum. Toho nám pomohou docílit odhlučněné stěny.

Šetříme i teplo

Odhlučnění stěny, 2 vrstvy
Odhlučnění stěny, 2 vrstvy, zdroj potichu.sk

Odhlučnění stěn nám umožní získat nejen více ticha a soukromí pro vlastní potřeby, ale lze si tím zajistit i zajímavé zateplení. Právě tyto odhlučněné stěny propouštějí mnohem méně tepla a zimy a celkově lze najít výhody i v úspoře nákladů na vytápění.

Velký význam odhlučnění stěn má i v případě, kdy hrajeme na hudební nástroj. Například při hraní na buben jsou hlučné rány do bubnů nebo činelů velmi nežádoucí. A nacházíme-li se tak v panelovém domě, je nutno se šíření zvuků opravdu vyvarovat. Skvělým tipem na odhlučnění je pak potichu.sk.

Vadí-li Vám ale i zvuk z chodby, kde přes domovní dveře slyšíte zvuk výtahu, lidí, ale děsí Vás i pocit toho, že by Vás mohl kdokoliv přes dveře poslouchat, stačí si odhlučnit dveře. Samotné náklady na odhlučnění nejsou vůbec vysoké a efekt je skvělý.

Rate this post
Sdílejte