Nezapomínejme na výměnu těsnění!

Nezapomínejme na výměnu těsnění!

Sdílejte

Nezapomínejme na výměnu těsnění!

Hadice a těsnění
Hadice a těsnění, zdroj novotechno.sk

Každý jistě ocení pomoc na zahradě. Ať je to využití zahradní hadice, dále pomoc v nafukování díky kompresoru (nezapomínejte ani na příslušenství ke kompresoru) či možnost využít kvalitní čerpadlo. Práce je samozřejmě velice ulehčená, ale na oplátku je třeba se o dané pomocníky řádně starat. A jelikož výše jmenované příslušenství a potřeby na zahradě a v domácnosti potřebují ke správnému chodu kvalitní hadice a těsnění, je jejich potřeba a výměna nutná a samozřejmá! Jak často na tuto povinnost myslíte Vy?

Údržba zefektivní provoz

Určitě používáte automobil. Vzpomínejte, jak často za rok si automobil vyžádá údržbu a servisní prohlídku. A tak je to samozřejmě i u čerpadel, kompresorů či obyčejných zahradních hadic. Kdy naposledy jste měnili těsnění a jak často kontrolujete základná funkce?

Největším problémem všech kutilů a zahrádkářů, kteří využívají pro usnadnění práce již zmiňované přístroje nebo zahradní pomocníky, je zanedbaná údržba. Podle posledních průzkumů, které si nechal udělat jeden specializovaný obchod na zahradní anketu mezi svými zákazníky, až 78% lidí nedodržuje předepsanou údržbu, servis a výměnu dílů. Právě toto je až z 87% největším problémem a důvodem závad těchto přístrojů.

Vyvarujte se zbytečným nákladům

Každý výrobce v návodu a instrukcích k danému produktu jasně předepisuje, kdy je nutno vyměnit které těsnění či součást stroje. Není nutno dodržet výměnu přesně na den, ale dodržovat předepsané rady alespoň orientačně. Vyvarujeme se tak zbytečným výdajům posléze. Kvalitní hadice a dobré těsnění nám vydrží i několik let a nemusíme se pak starat o další výměnu hned další sezónu.

Na trhu je mnoho druhů těsnění a v oblasti těchto produktů nám často poradí ochotně prodavači specializovaní například na zmiňovanou zahradní techniku. Výběr těsnění je nutný dodržet veškeré předepsané rady, rozměry a při výměně i postupy. V případě nejistot se vyplatí na výměnu samotný přístroj vzít do specializované prodejny nebo servisu, kde si s tím dobře školení pracovníci poradí. Ať je třeba vyměnit jen gufera, nebo celá hadice s dalšími komponenty. Závady těžšího kalibru způsobené neodborným zásahem jsou pak velmi nákladné.

Rate this post
Sdílejte