Vhodný nábytek pro malé balkóny

Vhodný nábytek pro malé balkóny

Sdílejte

Vhodný nábytek pro malé balkóny

Nábytek z palet
Nábytek z palet, Autor obrázku: mongo gushi

Bydlíte na bytě a stěžujete si, že máte k dispozici pouze malý balkon? Nevadí, i s malou plochou se dají dělat velké věci. Nevěříte, pak si přečtěte pár následujících tipů, které vám zpříjemní život.

1. Pokud patříte mezi ty, kteří rádi grilují a nemáte ani zahradu, ani velkou terasu, na kterou by se vešel klasický gril, pak vás potěší závěsný druh grilu, který se hodí i na menší balkon. Vypadá jako truhlík na květiny. To znamená, že se snadno přenáší a taky se všude vejde, a to i na malé zábradlí, které máte na balkóně. Tento gril mívá i vrchní kryt, který vhodný k tomu, že vám vítr nerozfouká po vašem balkonu žhavé uhlíky či popel.

2. Chcete se dotknout přírody a máte proto všude rádi dřevo? Dá se to zařídit i na váš malý balkon či terasu. Jeho montáž je jednoduchá a dřevo akácie má jak příjemný povrch, tak je odolné proti povětrnostním vlivům, takže po něm můžete chodit bosýma nohama a budete se cítit příjemně. Zajímavým tipem může být i nábytek z palet, který je velmi levný, protože se v podstatě jedná o použité palety.

3. Pokud rádi trávíte svůj volný čas venku, ale zároveň ho nemáte tolik, abyste mohli vyrazit na desetikilometrovou túru, pak vám přijde zajímavý i další nápad, jakým je stylový závěsný stoleček, na kterém si můžete vychutnat pivo po celodenním maratonu. Dá se pohodlně uchytit na zábradlí. Jeho rozměry 60×30 cm pak zaručí, že se vejde na každý balkon.

4. Svítí vám na balkon sluníčko a vy byste tam přesto trávili své volné chvilky? Nevadí, pohodlí vám zaručí vertikální boční zastínění, a tak se můžete bránit proti žhavému slunci, ale i proti silnému větru, který by vás zahnal do tepla a klidu domova. Clona bývá z trvale napnuté látky, což zajišťuje pružina uvnitř navíjecí trubky.

5. Velmi žádoucí jsou také skládací židličky, které šetří místo a zároveň zdobí a připravují pohodlí. Jsou nejen lehoučké a příjemné na pohled, ale taky esteticky ladí s doplňky balkonu. Jsou doplněné sklopným závěsným stolečkem, na který se vejde malý oběd nebo svačinka či si u něj můžete posedět u kafíčka a dobré knihy.

Tento článek byl vytvořen ve spolupráci s http://www.bydleni-z.cz, kde naleznete další tipy pro příjemné bydlení.

Rate this post
Sdílejte