Spotřebiči přes den, energetickými upíry přes noc

Spotřebiči přes den, energetickými upíry přes noc

Sdílejte

Spotřebiči přes den, energetickými upíry přes noc

Možná jste slyšeli o „energetických upírech“, nebo o „zatížení fantomem“, s odkazem na jev, kdy spotřebiče budete mít zapojený v tichosti, a tak mohou vypouštět elektřinu trvale po celý den, každý den, i když jsou vypnuté.

Každý přístroj, který má LED odečet (například časovač nebo hodiny) nebo pohotovostní nastavení, který zůstane pouze vypnutý, tak i přesto saje do sebe energie (tedy má „upíří“ efekt). Telefonní nabíječky čerpají elektřinu stejně, i když zrovna telefon nenabíjíte. Proto je dobré si nechat poradit, jak si můžete vybrat spotřebiče s požadavky pro nízkou energii v pohotovostním režimu.

Konzervativní odhady jsou, že fantom zatížení stojí každého člověka, jenž vlastní nějaké spotřebiče, mnoho peněz ročně, utrácí tak za vše, co bere ze zdroje energii, a tak zbytečně vydá hodně peněz za něco, co by mohlo být uvedeno do šetrnějšího režimu a lepší k životnímu prostředí, nemyslíte?

Proč máme zapojeny spotřebiče v zásuvce, když je zrovna nepoužíváme

Pokud jde o peníze, můžete ušetřit, když zvážíte následující slova: většina domácností má TV / DVD přehrávač / hi-fi systém / zábavní systém, včetně jakési herní stanice (např. Xbox / Playstation / Wii, atd.). Tyto položky jsou obvykle v elektrické síti zapojeny po celou dobu, i když nemusejí být v provozu.

Přiznejme si, že málo z nás se podívá třeba na hodiny v kuchyni, jenž svítí na mikrovlnné troubě. A těchto případů je mnoho, kdy je elektronika zbytečně zapojena do elektriky a vysává energii, která nám zvyšuje čísla na účtech. Představuje to opravdu jenom navýšení peněz ročně na typickém domácím účtu za energii.

Kolik spotřebičů máte doma

Přidáte-li to vše dohromady, všechny výše uvedené položky plus domácí kancelářské vybavení (např. tiskárna, fax, notebook, atd.) a kuchyňské spotřebiče jsou náročné na energii, a které vám neposkytují jakékoli výhody, tudíž žádné. Ve skutečnosti vytváří zbytečnou uhlíkovou stopu a žerou peníze, to je vše. Vidíte to až na vysokých nákladech ročně! Tak jak se dají všechny tyto peníze získat zpět na váš bankovní účet a odstranit související znečištění způsobené plýtváním elektřinou?

Jak si tedy poradit s těmito žrouty

Nejsnadnější cesta – nakupte několik napájecích rozdvojek („chytré“ zásuvky jsou nejlepší, protože mohou sledovat spotřebu elektrické energie a dokáže vycítit, kdy jsou zařízení zapnuty nebo vypnuty) a nestojí hodně. Zapojte všechny své zábavné spotřebiče do zařízení, kde se nachází několik zásuvek a vypněte ho, když zrovna nejste doma, a nebo nepoužíváte nějaký spotřebič.

To samé udělejte s vaší kancelářskou technikou. Ceny energií se stupňují, ušetříte tak více peněz každý rok, a také přispíváte k inteligentnímu využívání energie, a tím máme na mysli, snížení uhlíkové stopy ve vašem domově!

Rate this post
Sdílejte