Bydlete levně a bez realitní kanceláře

Bydlete levně a bez realitní kanceláře

Sdílejte

Bydlete levně a bez realitní kanceláře

dispozice bytu k pronájmu
dispozice bytu k pronájmu

Peníze jsou hnacím motorem, pro který mnoho z nás žije a nutí nás často dělat i velmi nepříjemné věci. Ovšem na druhou stranu, pokud máme my peníze někomu dát, snažíme se o co největší úsporu. A úspory je nutno hledat na těch správných místech.

Bydlete levněji

Chystáte se na vysokou školu? Sháníte bydlení za co nejnižší ceny? Nebo potřebujete najít jen dočasnou místnost na přespání? Možná se budete divit, ale i na takové obyčejné věci lze ušetřit značné částky a finančních prostředků. Jak si ale najít správné levné bydlení aniž bychom za to museli platit realitním kancelářím?

Pronájem bytu bez realitky je třeba hledat úplně jinde, než jsme zvyklí. Chceme-li takto ušetřit a neplatit zbytečně realitní kanceláři, je třeba použít internet nebo inzertní noviny. Dejte si ovšem pozor na to, kdo je vlastně autorem inzerátu a jaké jsou podmínky.

Internet plný realitních kanceláří

Bohužel drtivá většina nabízeného ubytování nebo pronájmů jde skrze realitní kanceláře. Je to jednoduché. Majitel má s inzercí minimum práce, nemusí se starat o viditelnost a prezentaci, o tohle se vše ochotně postará realitní kancelář. Ovšem její služby často neplatí samotný majitel, nýbrž nájemník, který toto uhradí při prvním placení nájemného.

Pokud hledáte bydlení na krátkou dobu například v Praze, určitě se vyplatí hledat levná ubytovna Praha klidně i na bazarových serverech. Inzertní a bazarové portály jso výhodné díky své stálé aktuálnosti, jednoduchému a rychlém vyhledávání a lze s řídit i recenzemi ši hodnoceními samotných uživatelů k inzerujícím. Právě tyto weby mají sekce, kde lze ubytovnu v samotné Praze, hostel Praha či jiný druh ubytování často najít za dobrou cenu od konkrétních lidí, za které nejedná realitní kancelář.

Jaká může být vlastně úspora?

Výši úspory si můžeme ilustrovat na následujícím příkladu. Byt 2+kk v okresním městě vychází na 8000 Kč včetně všech energií za měsíc. Při prvním nájemném musíte zaplatit vratnou částku, nejčastěji se platí ve výši nájemného. Samozřejmě že i realitní kancelář si řekne o svou část zisku. Za sjednání a zprostředkování si účtuje 2500 Kč. Tedy je třeba zaplatit 18 500 Kč místo 16 000 Kč. Vyplatí se to?

Rate this post
Sdílejte