Vlastní pozemky

Vlastní pozemky

Sdílejte

Vlastní pozemky

Autor obrázku: Karl-Ludwig G. Poggemann

V dnešní době každý přemýšlí, jak nejenom ušetřit, ale naopak si i nějaké peníze vydělat navíc. Většina lidí ovšem skončí pouze s povzdechem, že už to hold lepší nebude, a že se nedá nic dělat. To jsou ale jenom lži a předsudky …obvykle vycházející z lenosti dnešních lidí. Jak se ale říká: „Bez práce nejsou koláče“, a tak je jasné, že bude potřeba vynaložit k získání peněz nejenom energii, ale třeba i své volné finanční prostředky.

Vlastní les

Zejména bydlíte-li na vesnici v rodinném domě, uvítáte jistě stálý zdroj na zátop. Nejčastěji je spalováno uhlí a dřevo. Les samozřejmě také vyžaduje patřičnou péči, na oplátku Vám však je schopen poskytnout spoustu potřebného dřeva, a to nejenom na zátop, ale třeba i na nařezání prken, latěk či trámů, které můžete následně prodat, anebo je využít na stavbu.

Pro péči o les však budete potřebovat především traktor a motorovou pilu. Traktor je o něco dražší záležitostí, avšak starší se dá pořídit ne zas tak draze. Pochopitelně musíte také neustále sázet nové a nové stromky, aby se Vám jednoho dne nestalo, že nebudete mít co kácet.

Vlastní pole

Autor obrázku: liz west

Abyste ušetřili nejenom za suroviny na zatápění, ale i za jídlo, je dobré mít pole, na kterém se dají pěstovat nejenom brambory, ale i obilí. Nejlepší volbou však budou brambory, které jsou následně nenáročné na zpracování. Na polích se ale samozřejmě dá pěstovat i nejrůznější zelenina, ale ovšem stále vychází brambory, zejména kvůli jejich trvanlivosti.

Velkým pozitivem je, že pole nejsou na obhospodařování nikterak náročná, stačí je pouze zrýt před zasetím a po sklizni.

Můžete si i vydělat

Budete-li mít větší pole, než které sotva uživí Vaši rodinu, přebytečné plodiny, zejména brambory, prodávejte. Budete-li je totiž prodávat pod cenou, lidé se k Vám budou rádi vracet, a navíc si brát zásoby v metrácích. Za jeden metrák příliš peněz nedostanete, spočtete-li si ovšem, kolik metráků prodáte, Vaše tržby budou více než hezké, a ne vždy musí být jednorázové.

Zrovna tak můžete prodávat i přebytečné dřevo, to je ovšem lepší si nechávat.

Rate this post
Sdílejte