7 způsobů, jak může váš domov šetřit životní prostředí – 2. část

7 způsobů, jak může váš domov šetřit životní prostředí – 2. část

Sdílejte

7 způsobů, jak může váš domov šetřit životní prostředí – 2. část

3. Zamávejte s upíří energií

LED světla mohou také pomoci spotřebitelům rozpoznat „energii upírů,“ domácí elektroniku, která i nadále využívá energii, i když ji nepoužíváte. Od telefonních nabíječek až po širokoúhlé televizory, mnoho moderních elektronik nadále využívat energii, ledaže byste je vypnuli z elektrických zdrojů, to pak neberou nic. Některé produkty se vyznačují možností hibernace nebo mohou být v pohotovosti, tudíž pomáhají šetřit elektřinu. Silové pásy jsou od toho, aby bylo snadné vypnutí elektroniky pohodlnější.

4. Recyklaci snížíte opakovaným použitím

Protože energie a zdroje vyžadují, abyste si od výrobce kupovali nové a zase nové produkty každý den, tak nejekologičtější praxe pro spotřebitele je recyklace, což znamená znovu použít a opakovaně využít položky kdykoliv je to možné. Když jsou nákupy nezbytné, nakupujte výrobky z blízkosti domova, snižujete tím náklady na energie a plyny, které tak přepravováním vznikají.

Pomoci k lepšímu životnímu prostředí můžete tím, že použijete opětovně sklenice pro ukládání domácích předmětů, a třeba pomocí kávové sedliny pohnojíte možná azalky nebo využijte stávající starý sprchový závěs jako barevnou plachtu. Buďte důvtipným spotřebitelem, když najdete desítky ekologických způsobů, jak prodloužit životnost zakoupených výrobků.

5. Dejte zelenou čistotě

Produkty, které spotřebitelé používají k čištění svých domovů skončí v národním vodním systémů a na skládkách, kde chemikálie mohou poškodit ekosystémy. Pomocí certifikovaných bezpečných čisticích prostředků, mohou spotřebitelé snížit dopad škodlivých látek. V domácnosti si můžete vytvořit vlastní čistící prostředek s pomocí octu, jedlé sody a boraxu, jenž mohou být také použity pro mnoho úkolů v domácnosti. Ocet se jen zředí s vodou, a taktéž je například cenově dostupný a má efektivní čistící vlastnost na skle.

6. Zelená úprava

Domácí zeleň v terénu nabízí významné přínosy pro životní prostředí, pomáhají proti erozi, chrání vodní zdroje a čistí vzduch tím, že vypouští kyslík a absorbuje oxid uhličitý. Zahradní zeleň také vytváří stanoviště pro včely, motýly a ptáky. Tím, že zasadíte tři stinné stromy na strategických místech, můžete jako vy, majitelé domu ušetřit na ročních nákladech za energii. A ještě k tomu si zkrášlíte okolí kolem vašeho domu.

7. Ochrana vody

Užíváním jednoduchých kroků kolem domu, snížíte spotřebu vody, což pomáhá zachovat cenné přírodní zdroje a šetří to spotřebitelům peníze stejně. Běžící kohoutek, jenž teče do odpadu, vezměte dva galony vody za minutu. Spotřebitelé mohou ušetřit vodu vyplněním konví pro rostliny, při čekání na tekoucí vodu, než bude téct horká voda. Ihned vyřešte netěsnosti, které mají za následek značné ne-úspory. Jedna děravá baterie může vyplýtvat 2700 galonů vody každý rok.

Rate this post
Sdílejte