Chystáte se na rekonstrukci bytu? Pár rad se může hodit?

Chystáte se na rekonstrukci bytu? Pár rad se může hodit?

Sdílejte

Chystáte se na rekonstrukci bytu? Pár rad se může hodit?

rekonstrukce domu
rekonstrukce domu, Autor obrázku: SuSanA Secretariat

Jaro je v plném proudu a po dlouhé zimě je konečně ten vhodný čas na rekonstrukce a opravy. Rekonstrukce bytu není žádnou výjimkou, a přestože se jedná o poměrně časově i finančně náročnou činnost, můžete si některé kroky výrazně ušetřit. Podívejme se na některé chytré rady, díky kterým lze ušetřit čas nebo peníze.

Svépomocí nebo od profesionálů?

Základní rozhodnutí je jistě v tom, zda si rekonstrukci bytu budeme dělat sami nebo si necháme poradit a svěříme tyto stavební úpravy profesionálům. Samozřejmě, že každá mince má dvě strany a tak i tady je najdeme řadu výhod a nevýhod.

Rekonstrukce svépomocí může být pro někoho jednodušší a levnější. Máme-li totiž možnost levně sehnat materiál, základy stavebních úprav zvládneme a jsme domácí kutilové, lze tak výrazně ušetřit. Na druhou stranu se dostáváme do rizika, že objeví-li se problém, se kterým si nebudeme vědět rady, stejně si profesionály budeme muset zavolat a výsledná cena může být dost vysoká.

Především ve městě, kde je velký shon a lidé mají málo času, svěřují rekonstrukce profesionálům. Jedná se tak například o rekonstrukce bytů v Praze nebo další velká města. Není třeba se starat o žádný nákup, nemusíme si vše sami složitě dělat a připravovat a hlavně ušetříme výrazně čas. A samotná cena nemusí být vůbec vysoká.

Nákupy levně ve slevě

Abychom ušetřili za materiál, vyplatí se nakupovat jej ve slevách nebo ve výprodejích. A toto lze nakoupit právě i pro stavební firmu, které takto poskytneme vlastní materiál a ve výsledných finančních propočtech můžeme ušetřit až desítky procent.

Další tip je i volba větší rekonstrukce, než malých samostatných. Proč? Není to jen z důvodu úspory peněz, ale vyplatí se to i z důvodu menší časové náročnosti, úspory materiálu a levnější ceny od stavební firmy.

A jaké rekonstrukce vlastně v bytě můžeme provézt? Rekonstrukce bytového jádra, rekonstrukce koupelny, oprava kuchyně nebo zlepšení dispozice jednotlivých místností nebo úprava rozvodů ve zdi.

Rate this post
Sdílejte