Moderní žaluzie a rolety letí, aneb jaké máme možnosti

Moderní žaluzie a rolety letí, aneb jaké máme možnosti

Sdílejte

Moderní žaluzie a rolety letí, aneb jaké máme možnosti

Rolety Univers
Rolety Univers

Mnozí bytoví designéři ale i estetičtí poradci se nám snaží vnutit myšlenku, že používání žaluzií, rolet nebo jiných způsobů ochrany před sluncem již není v dnešní době moderní. Nemluvě o závěsech nebo o jiných dostupných prostředcích. Přitom opak je pravdou. Žaluzie a to různé druhy, nám umožní do domácnosti přinést nejen světlo, ale i jej efektivně a esteticky využívat.

Papírové, textilní nebo dřevěné?

Moderní žaluzie nám nabízí obrovské množství barevných kombinací, různé druhy materiálů a samozřejmě i možnosti instalace a zapojení do interiéru nebo exteriéru. Konkrétně můžeme žaluzie umístit před okno jako trvalou ochranu nejen před sluncem, ale například i před krupobitím. Velké dřevěné žaluzie mohou totiž tvořit jistou součást našeho domu nebo bytu a vytvářet tak jeho moderní charakter. Žaluzie mohou být elektricky ovládané, lze je různě posunovat nebo je mít jen umístěné před oknem.

Další volbou jsou samozřejmě žaluzie do okna v interiéru. Můžeme zvolit variantu z papíru, která je velmi levná a hodí se například pro mladé začínající lidi, kteří musí šetřit opravdu každou korunu. Dále máme možnosti, jako jsou klasické plastové žaluzie, plechové či s různým povrchem a barvou simulující dřevo.

Roletám rozhodně neodzvonilo

Rolety se za poslední desetiletí vytratily z povědomí. Přitom jejich obliba opět stoupá. Díky moderním způsobům využití materiálů a kombinací se zajímavými barvami, jsou rolety dobrou volbou. Lze je velmi dobře zamaskovat a nezabírají téměř žádný prostor. Jejich efektivita při stínění je ale veliká. Hodí se tak například do každé místnosti, kde pracujeme s videoprojektorem, který vyžaduje co největší tmu.

Další volbou jsou moderní předokenní rolety. Díky jejich skvělým vlastnostem je stále častěji vidíme na novostavbách, kde je jejich funkce ochrany před sluncem často spojena s určitým estetickým prvkem.

Ať už se jedná o rolety nebo žaluzie, rozhodně nepatří mezi vysloužilé ochrany před sluncem. Často za velmi přijatelné ceny můžeme získat kvalitní produkty, které splní své funkce na maximum. Vyplatí se nákup přes internet, kde jistě díky široké konkurenci efektivně ušetříme.

Rate this post
Sdílejte