Jaká okna zvolit při potenciální výměně?

Jaká okna zvolit při potenciální výměně?

Sdílejte

Hliníková, dřevěná či plastová okna? Řečeno slovy klasika: „To je oč tu běží“. Jestliže aktuálně rovněž řešíte podobné dilema, nepochybně se Vám budou hodit tento článek.  

OP2

Nová okna a vchodové dveře. Z jakého materiálu?

V oblasti oken a ostatně také vchodových dveří lze samozřejmě vybírat z více druhů výrobků. Plast, hliník a dřevo představují ty nejoblíbenější, takže se zaměříme právě na ně. Již předem je ovšem třeba zdůraznit, že jednoznačnou odpověď dát nelze, protože svou nepřehlédnutelnou roli hrají i specifické podmínky a požadavky, díky kterým zevšeobecňovat zkrátka nemůžeme. Pojďme si přesto uvést k jednotlivým matriálům základní fakta.

  • Plastová okna: výtečné tepelně-izolační vlastnosti, odolnost proti větru, snadná údržba – to vše si pořídíte s plastovými okny a i s vchodovými dveřmi. Nepotěší naopak kratší životnost (cca 50 let) a větší ekologická zátěž. Pro více informací o plastových oknech v každém případě klikněte sem.
  • Dřevěná okna: dřevo je přírodní materiál, na který mnoho lidí nedá dopustit už jen z principu. Potěší navíc svou ekologickou šetrností, jakož i dlouho životností (u dubu zhruba 300 let). Dřevěná okna mají naopak o něco horší izolační vlastnosti a jsou dražší. Jednou dvakrát do roka navíc potřebují ošetřit.
  • Hliníková okna: u tohoto materiálu Vás potěší vysoká odolnost proti vlivům prostředí, stejně jako mechanickému poškození a v neposlední řadě rovněž dlouhá životnost. Tepelně-izolační vlastnosti jsou ovšem ze všech tří materiálů nejslabší.

Lze koupit kvalitní okna a vchodové dveře levně?

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli materiál, vězte, že v internetovém obchodě Oknoplastik.cz naleznete veškerá výše zmíněná okna, ale také vchodové dveře v široké paletě výrobků, a to za zajímavé pořizovací ceny. Pokud navíc hledáte konzultaci s odborníky, můžete se na nás kdykoli obrátit s dotazem. Oknoplastik.cz – expert v oblasti výroby a prodeje plastových, hliníkových a dřevěných oken i dveří.

 

 

Rate this post
Sdílejte