Bavlněný satén: Ano, nebo ne?

Bavlněný satén: Ano, nebo ne?

Sdílejte

O povlečení z bavlněného saténu jste toho slyšeli zajisté mnoho. Je ale opravdu tak skvělý? A hodí se zrovna pro vás? A kde se dá pořídit? Vše jsme zjistili za vás!

Co je vlastně bavlněný satén?

Bavlněný satén je vyroben ze 100% bavlny z dlouhých česaných přízí. Pro tkaní se užívá husté atlasové vazby, která je charakteristická svým lesklým vzhledem a je hebká na dotek. Povrch se následně upravuje tzv. mercerací. Během této úpravy jednotlivá vlákna nabobtnají, zakulatí se jejich průřez a současně se vlákno zkrátí až o čtvrtinu, čímž získá látka větší pevnost a lesk.

Výsledkem je hebký, měkký, pevný a lesklý povrch, díky kterému si povlečení z bavlněného saténu získalo svou pověst.

9-genesistac_hneda

Jaké má vlastnosti?

Protože je povlečení z bavlněného saténu vyrobeno z bavlny, neklouže tak, jako jeho levná varianta z polyesteru. Navíc je prodyšné a má dobré termoregulační vlastnosti – v létě zchladí a v zimě zahřeje.

Povlečení z bavlněného saténu můžete prát v pračce, ale do sušičky ho určitě nedávejte. Bez žehlení se bavlněný satén neobejde. Pokud doma zásadně nežehlíte, povlečení z bavlněného saténu s označením Mako satén pořídíte i v nežehlivé úpravě.

Tip: Velký výběr povlečení z bavlněného saténu najdete zde. Čeká vás velký výběr luxusního povlečení z kvalitních materiálů za super ceny!

9-soucasnagre_fialova

Pořídit, nepořídit?

Povlečení z bavlněného saténu patří k tomu nejkvalitnějšímu, co se dá v dnešní době pořídit. Seženete ho v nepřeberném množství barev a motivů. Zdá se být ideálním řešením. Co by vás mohlo od jeho pořízení odradit? Vyšší pořizovací cena. Povlečení z bavlněného saténu nepatří k nejlevnějším, ale na druhou stranu vám bude sloužit mnohem déle, než to levné a nekvalitní.

Říká se: „Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ V případě povlečení to platí dvojnásob.

 

 

Rate this post
Sdílejte