Třídit odpad má smysl! Aneb zbavme se nepořádku kolem!

Třídit odpad má smysl! Aneb zbavme se nepořádku kolem!

Sdílejte
Autor obrázku: epSos .de

Třídit odpad má smysl! Aneb zbavme se nepořádku kolem!

Přemýšleli jste někdy vlastně nad tím, kolik denně, týdně, měsíčně a ročně vyprodukujeme odpadu? Jsou to obrovská množství. Lidé balí do zbytečných obalů až příliš mnoho věcí. Ať jsou to jen uzeniny a maso, ale máme obaly na sušenky, plastové lahve, obaly dokonce i na ovoce a zeleninu, přestože bychom je mohli kupovat klasicky na váhu. Podívejme se na efektivní řešení, jaké může udělat každý z nás.

Speciální popelnice

Mnoho odpadků dělá problém téměř všem zemím na světě. Leckdy se povaluje volně v přírodě, ale jindy se dostává do řek a moří, kde se rozpadá na další částečky a hynou miliony živočichů a rostlin. Tento postupný trend ale může zapříčinit zánik nejen obrovských a složitých ekosystémů, ale problémy přijdou i lidem. Ti nebudou mít obživu a pocítí své lehkomyslné jednání natvrdo.

Je třeba si uvědomit, že toto vše začíná u každého z nás. A to v té době, kdy potravinu nebo jakýkoliv jiný produkt vybalíme z obalu a neseme jej do koše nebo do popelnice. V ruce neseme zbytečný obal a je na nás, kam jej vhodíme. Budou to speciální plastové popelnice na tříděný odpad nebo to hodíme do kontejneru na klasický směsný odpad? Právě zde začíná cesta třídění. Je to tak jednoduché.

Nejsou dostupné kontejnery, proto netřídím!

Proč netřídíte? Častá výmluva je to, že nemáme v blízkosti domu dostupné speciální kontejnery na třídění. A že se tak nevyplatí vozit automobilem odpadky někam daleko. Ale co vám brání v tom, abyste si vlastní popelnici na tříděný odpad pořídili sami? Nemusí to být nic velkého. Zvolit si lze například velikost 120 litrů nebo 240 litrů. Nemusíte odpadky nikam vozit a třídit můžete efektivně doma.

Kde ale takové popelnice pořídit? Nejjednodušší řešení je internet. Doporučit lze internetové obchody, například v eshopu Abstore.cz nakoupíte popelnice na všechny různé tříditelné odpadky. Jednodušší už to být nemůže. Myslete na budoucnost našich dětí a naší přírody a přispějte do třídění odpadků, které si získává stále více příznivců.

Rate this post
Sdílejte