Bazén není doménou luxusu

Bazén není doménou luxusu

Sdílejte

Bazén není doménou luxusu

cisteni bazenuPřed dvaceti lety bychom v českých zahradách marně hledali velké nafukovací bazény, bazény zabudované do země, zastřešené, vyhřívané či dokonce udělané jako součást domu. Obrovský pokrok v tomto odvětví je však zaznamenán i zlepšením celkových finančních nákladů na vybudování rodinného bazénu. Díky velké konkurenci, pestré nabídce produktů a dostupnosti mnoha služeb, si tak může dnes vytvořit svou koupací idylku na zahradě takřka kdokoliv.

Skryté náklady také náklady

Nezapomínejme však na to, že bazén, to není jen nafouknutí či postavěné velkého koupacího prostoru a napuštění vody, ale je třeba myslet i na konkrétní údržbu pro kvalitní vodu, úpravu prostředí na zahradě, zimování, ale i v nepřízni počasí ohřátí vody. Právě tyto skryté náklady, které mnozí zákazníci odhalí až při používání bazénu, nám mohou znepříjemnit jinak příjemné chvilky.

Již před nákupem bazénu je třeba mít jasno hned několik věcí. Kam vlastně bazén umístím? Chci jej mít na zahradě natrvalo nebo jej budu uklízet? Jak zajistím čištění bazénu? Budu schopen zajistit i ohřev vody v případě nepřízně počasí? Chci mít bazén krytý nebo otevřený? Právě na tyto otázky lze najít odpovědi například na internetu, ale i u prodejců bazénů.

Údržba je základ

Pořídili jste si vysněný bazén, za skvělou cenu a těšíte se, jak si budete užívat příjemného osvěžení v horkých letních dnech. Nadšení je obrovské a tak bazén postavíte, nafouknete nebo si jej necháte zabudovat (zde jsou již služby a potřeby na jiné úrovni), napustíte vodu a hurá na koupání. První zjištění je, že napuštěná voda je velmi studená a bude trvat, než se ohřeje. Sice může být teplé počasí, ale chcete vodu ohřát rychleji. Přichází na řadu ohřev vody. Je možné použít jak speciální přístroje, tak si lze ale sestavit i efektivní solární ohřev s nižšími náklady.

Po ohřátí vody se ale voda začíná kazit. Chemické přípravky již použít nejdou, slouží jako prevence znečištění. Je třeba pořídit účinnou filtraci. Filtrace vody může být provedena důmyslnými pískovými filtracemi, ale i pomocí nejmodernějších metod s minimem chemie. Otázka je opět na Vašich finančních možnostech.

Před koupí bazénu určitě promyslete veškeré úkony související s jeho údržbou a provozováním. Právě tak si budete užívat léto u vlastního bazénu bez zbytečných nákladů navíc a bez pocitu rozčilení.

Rate this post
Sdílejte