Vše o čištění bazénů a jeho příslušenství

Vše o čištění bazénů a jeho příslušenství

Sdílejte

Vše o čištění bazénů a jeho příslušenství

Horké léto klade větší nároky na všechny provozovatele a vlastníky bazénů. Vysoká teplota přispívá k množení bakterií v bazénu a vzniku zelených řas, proto je nutné vodu neustále udržovat čistou za pomocí bazénové chemie. Většina uživatelů používá přípravky s obsahem chlóru, alergici mohou sáhnout dokonce i po těch, které ho neobsahují a naopak využívají například kyslíkové tablety Aqua Blanc O2.

Autor obrázku: hottholler

Bezchlórová bazénová chemie je založena na využití oxidačních účinků kyslíku, která stejně jako chlór vodu dezinfikuje. Co se týče přípravků s chlórem, nejvíce se prodávají multifunkční chlórové tablety, granulát na regulaci ph, testovací soupravy a vločkovač. Všechna tato bazénová chemie účinně udrží vodu průzračnou a čistou po celou koupací sezónu. Více informací o jednotlivých produktech naleznete na internetových stránkách firmy Albixon, která je špičkovým výrobcem a prodejcem bazénové chemie a příslušenství, http://www.bazeny.cz/bazenova-chemie/. K dočištění bazénu lze použít bazénovou filtraci s kvalitním pískem a speciální vysavače pro odstranění větších nečistot.

Bazénové příslušenství se instaluje přímo do bazénu. Je nutné si ho vybrat již při stavbě bazénu, rozmyslete si tedy, zda chcete mít ve svém bazénu reflektory, protiproudy, masážní trysky a další výrobky. Dodatečně potom můžete přidat tepelné čerpadlo, schůdky, UV lampy nebo ionizátory pro desinfekci. Součástí bazénů jsou i alarmy, světla do bazénů pro příjemné letní večery nebo nerezové bazénové schůdky.

Kvalitní bazénová chemie vám zpříjemní relaxaci u bazénu a dobré přípravky vám usnadní péči o jeho vodu. Praktické příslušenství zlepší a zpestří stav a vzhled vašeho bazénu a vy budete mít dostatečný požitek z koupání a pobytu v něm.

Rate this post
Sdílejte