Jaro je nejlepší čas na pokládání dlažby

Jaro je nejlepší čas na pokládání dlažby

Sdílejte

Jaro je nejlepší čas na pokládání dlažby

hladka_1-1_resize_800_599 Konečně je za námi dlouhá a krutá zima, která letos ukázala svou sílu. Jaro se nám tak opozdilo až o několik týdnů a tak je třeba dohnat to, co jsme nestihli. A právě teď je i nejlepší doba na poklad nové dlažby. A to ať na zahradu kolem altánu, ale i jako dobrá náhrada starého chodníku. Moderní dlažba nám nabízí mnoho možností a lze ji pořídit za velmi slušnou cenu.

Co je právě teď „in“?

Dokonce i v odvětví stavebnin, konkrétně dlažby, se ukazují moderní trendy a mění se jasně styly. Podívejme se tedy blíže na to, co momentálně frčí. Již delší dobu je to zámková dlažba. Její obliba je na trhu již několik let a její uplatnění je široké. Navíc velmi dobře vypadá a skvěle se udržuje. Díky oblibě se její cena pohybuje opravdu nízko. I samotný poklad dlažby není těžký a zvládne jej zručnější kutil.

cidlti_1_resize_800_600Zámková dlažba se vyrábí z mnoha materiálů a v řadě odstínů. Samozřejmě, že mezi tu nejoblíbenější patří klasická betonová. Vyniká dlouhou životností a pořizovací náklady jsou opravdu nízké. Dlažbu lze využít jak jako klasický chodník, ale používá se i jako obložení okolo domu, využití najde u altánku, ale i u bazénu.

Moderní materiály

I do dlažby zasahují moderní trendy a materiály. Není tak nic nového, když je venkovní dlažba vyrobena z plastu. Plast byl dlouho zatracován. Ovšem při současné recyklaci a výrobě nových produktů z něj našel uplatnění i v odvětví dlažby. Plastová dlažba si navíc vzhledem nic nezadá s jejími klasickými příbuznými z betonu nebo kamene. Je samozřejmě lehčí a lze ji pořídit za velmi nízké ceny. Životnost je velmi dlouhá a na výběr jsou různé vzory a barvy. Měli bychom však počítat s tím, že nesnese vysokou zátěž a váhu.

Mezi další oblíbené druhy patří dlažba kamenná. Kámen je přírodní materiál, který najde uplatnění v mnoha moderních zahradách. Ať se jedná o kvalitní přírodní kámen nebo jeho imitaci, obliba stále roste. Neměli bychom zapomenout ani na další kombinace materiálů či dlažbu na míru.

Rate this post
Sdílejte