Druhy balkonů – nechte si poradit od profesionálů

Druhy balkonů – nechte si poradit od profesionálů

Sdílejte

Druhy balkonů – nechte si poradit od profesionálů

balkon
balkon

Pamatujete na klasické závěsné balkony, které zdobily každý panelový dům? Balkony, kde základem byla betonová deska s ocelovou konstrukcí a to vše obloženo plechem? Využití balkonů bylo i přes jejich špatný vzhled vysoké. Lidé si je přizpůsobili jak na místečko pro grilování, ale i zavěsili truhlíky a ozdobili si je podle svých představ. Moderní balkony nabízejí úplně jiný vzhled a způsob provedení. Podívejme se na ně blíže.

Vybrat si ten správný druh

Rekonstrukce balkonů je v současné době více než aktuální. Podíváme-li se na zateplené domy s novou fasádou a novými okny, velmi často dojde i na rekonstrukci balkonů. Základním a tedy prvním krokem je výběr balkonů z určitého druhu. Máme několik druhů balkonů. Klasické závěsné systémy, lodžiový systém anebo balkony na míru.

Balkony jsou v současné době vyráběny úplně jinak, než tomu bylo dříve. Máme možnost z výběru mnoha materiálů a barev. Balkony jsou celkově lehčí a mají i delší životnost. Obyčejný závěsný balkon lze v dnešní době nahradit jiným, často i větším a to i přes dodržení všech bezpečnostních požadavků a směrnic.

Balkony na míru

Pro majitele specifických balkonů, nebo pro ty, kteří chtějí, aby jejich balkon měl vlastní skvělý vzhled a splňoval jejich požadavky nastavené na míru, je tady výroba balkonů. Základním prvkem pro balkon je jeho bezpečnost. V tuzemsku jsou normy a směrnice nastavené na velmi vysoké úrovni a tak každý, kdo balkony vyrábí, je musí plně dodržovat. Proto i jakýkoliv balkon na přání musí být ošetřen bezpečnostními formalitami.

Současná výroba balkonů stále probíhá na území České republiky. Kvalita českého výrobku a možnost jakéhokoliv servisu české společnosti je rozhodně lepší, než když si pořídíme produkty ze zahraničí nebo z hobby marketů. Rozhodně je třeba ale upozornit, aby se laik nepouštěl do instalace nebo tvorby balkonů sám, protože se jedná o velmi rizikovou specializovanou činnost. Přeci jen bezpečí je jistě důležitější, než ušetřené peníze za odborníky.

Rate this post
Sdílejte