Zbavte se sluníčka elegantně!

Zbavte se sluníčka elegantně!

Sdílejte

Zbavte se sluníčka elegantně!

rolety
rolety, zdroj www.mtech.sk

Po dlouhé zimě se asi každý těší na paprsky sluníčka. Slunce, jako životodárné a energii posílající a nejdůležitější pro všechny živé organismy však může být někdy nepříjemné. Máme-li například okna v bytě na jih, známe sluneční sílu, která dokáže z bytu vytvořit hořící a žhavou výheň, ve které se nedá být. Jak ale elegantně a efektivně řešit tento problém? Lze si pořídit rolety nebo žaluzie, ale tím pak vlastně přicházíme o podstatný kus venkovního světla a není to zrovna efektivní řešení. Co vyzkoušet slunolamy?

Slunolam nebo markýza?

Žaluzie a rolety jsou asi nejjednodušším řešením, jak se zbavit nepříjemného slunečního žáru. Ale určitě se nejedná o příliš elegantní a pěkné řešení. Máme-li tak rostliny uvnitř bytu, přichází o pro ně důležité sluneční paprsky a denní světlo. Výhodné a velmi elegantní řešení nabízí již zmíněné slunolamy. Jedné se o zajímavé řešení, které je instalováno nad okny, kam slunko nejčastěji svítí a tvoří nám tak přirozený stín. Doslova sluneční paprsky rozláme a k nám se již nederou ty žhavé proudy teplého vzduchu, ale jen příjemné intenzivní denní světlo.

Pokud přeci jen chceme mít stín absolutní a chceme mít i elegantní dekoraci nad oknem, ale i nad terasou, můžeme zvolit oblíbené markýzy. Díky moderním technologiím, zajímavým designům, mohou být parádní markýzy nejen ozdobou Vašeho domu, ale zabrání i nečekanému dešti a vrhají příjemný stín.

Žaluzie za každou cenu

I přes zajímavé výhody markýz a slunolamů, nemusí každému vyhovovat. A to jak dispozicí domu nebo bytu, kam by nebylo toto možné instalovat, nebo i preference žaluzií. Právě v této situaci lze použít klasické žaluzie. Ale ne ty, na které jsme zvyklí. Elegantní venkovní žaluzie, které zaujmou, vytvoří velmi pěkný dekorační prvek, ochrání před kroupami a větrem a ještě nás vyvarují rozžhavených slunečních paprsků.

Venkovní žaluzie jsou vyráběny z mnoha materiálů a v mnoha barevných provedeních, tedy je jisté, že si vybere opravdu každý. Cenově se nejedná o příliš nákladnou investici a životnost je zpravidla velmi dlouhá. Ovládání může být manuální nebo elektronické.

Rate this post
Sdílejte