Levné sedací pytle nebo vlastní výroba! Inspirujte se!

Levné sedací pytle nebo vlastní výroba! Inspirujte se!

Sdílejte

Levné sedací pytle nebo vlastní výroba! Inspirujte se!

Sedací pytel
Sedací pytel, zdroj www.primabag.cz

Křeslo nebo gauč není pro dnešní mladé lidi moderní. Dnes se přece sedí na sedacích pytlích. Kupodivu není třeba tuto novinku ihned odsuzovat, protože vlastnostmi tohoto sedacího vaku může být překvapen i ten největší odpůrce tohoto vynálezu. Sedací pytle jsou velmi pohodlné a často jsou doporučovány i fyzioterapeuty pro lepší sezení a libovolné upravení. Podívejme se na sedací vaky a pytle podrobněji.

Levné nebo drahé?

Podíváme-li se na internet nebo do obchodu, moderní sedací pytle jsou v nabídce v několika různých provedeních. Mohou být velké nebo malé, jsou vyrobeny z příjemného materiálu, ale používají se i omyvatelné syntetické látky, výplň může být pouze z polystyrenových kuliček, ale využívá se i kombinace molitanu a pěny či si lze vybrat různé provedení, barvy a tvary. Sedací pytle nemusí být jen doplněk do dětského pokoje, jsou vhodné i jako moderní součást obývacího pokoje a zábavu a pohodlí na nich najdou i dospělí lidé.

Základní variantou je výběr z cenové kategorie. Na trhu jsou sedací pytle i za několik tisíc korun. Jsou to převážně značkové produkty, které se chlubí jedinečným designem a patentovaným tvarem a provedením. Samozřejmě pro někoho může být taková částka přemrštěná a tak může upřednostnit levnější varianty. Co se týče citelného rozdílu v kvalitě, některé produkty jsou velmi srovnatelné.

A co domácí výroba?

Mezi nejoblíbenější produkty z této kategorie patří pytel fotbalový míč. Má velikost několik desítek centimetrů a jeho vzor odpovídá fotbalovému míči. Na trhu nalezneme samozřejmě i vzory jiné, ale díky oblibě fotbalu a i příjemnému vzoru si získal produkt oblibu u všech fanoušku tohoto sportu.

Komu se nechce pořizovat si pytel z obchodu a chce si vyrobit vlastní, není problém. Na internetu lze najít mnoho návodů, jak si vlastní sedací vak vyrobit. Rozhodně se nejedná o nic složitého a i náklady jsou často poloviční či třetinové. Čím více pytlů vyrobíme, tím více ušetříme. Pro výrobu jsou třeba dva druhy látek, jedna musí být silnější a odolná otěru a do druhé dáme granulát do sedacích vaků. Ten důkladně uzavřeme. To vše vložíme ještě do jedné látky a opět uzavřeme. Po slehnutí granulátu doplníme a můžeme používat.

Rate this post
Sdílejte