Jak zařídit dětem pokoj, aby se jim líbil

Jak zařídit dětem pokoj, aby se jim líbil

Sdílejte

Jak zařídit dětem pokoj, aby se jim líbil

By: lynn-anne bruns

Děti milují pohádkové postavičky a tak pokud budete zařizovat pokojíček pro vaše děti, určitě jim do pokojíčku nechte takovou postavičku namalovat. Použít můžete i samolepku na zeď, nebo oblíbenou postavičku do pokojíčku nějakým podobným způsobem vsuňte. Můžete použít látku na závěsy právě s ní, nebo povlečení, popřípadě ji doplňte kamkoliv jinam, kam vás napadne.

Děti milují také hračky a hry, pokud jim pokojíček zařídíte tak, že si v něm budou moci hrát a najít plno zábavy, tak jim určitě uděláte obrovskou radost. Klidně do pokoje přidejte skluzavku, pokud je v něm málo místa, tak skluzavku z postele, prolézačku a podobně. Z pokojíku by měla být cítit zábava, energie a dobrodružství.

V pokojíčku by měly být skrýše, hrací prostor, prostor pro kreativní tvoření a také takový, který dítěti umožní klidný spánek. Dejte vašim dětem vše co potřebují a milují. Uvidíte, že se jim v pokoji bude líbit.

Pokojíček by měl být samozřejmě také sladěný do jedné, maximálně třech barev, které se však mohou prolínat v různých odstínech. Pokud se jedná o pokojíček pro holčičku, tak jej slaďte do holčičích barev, které jsou jemné a nevinné. Pokojíček pro kluka pak samozřejmě vyžaduje barvy, které na první pohled jasně dají najevo, kdo v pokojíčku bydlí. Pokud se jedná o pokojíček pro kluky i holky, tak je nejlepší možnou kombinací barvy neutrální, oranžová, zelená, béžová, smetanová…

Patří-li pokojíček více jak jednomu dítěti, pak každému z nich udělejte jeho vlastní zónu, ve které bude mít soukromí a bude se tam cítit příjemně.

Máte-li domácí zvířátka, tak je v pokojíčku raději nenechávejte, mohly by vašim dětem narušovat spánek. Zvířátkům udělejte obydlí v obývacím pokoji, nebo v kuchyni, kde si přes noc mohou dovádět, jak budou chtít a nikoho tím nebudou rušit. Jsou-li vaše děti již větší, klidně se s nimi poraďte o tom, jak by jejich dětský pokoj měl vypadat a co by v něm rády měly, či neměly.

Rate this post
Sdílejte