Dotvořte interiér bytu vhodně zvoleným kobercem

Dotvořte interiér bytu vhodně zvoleným kobercem

Sdílejte

Dotvořte interiér bytu vhodně zvoleným kobercem

Zařídili jste si nově interiér, ale stále vám připadá, že mu něco chybí? Tak si pořiďte kusový koberec, který je ideálním doplňkem. Dokáže totiž vytvořit z klasického interiéru moderní a trendy místnost. V dnešní době jsou nabízeny kusové koberce v různých rozměrech, barevných provedeních, vzorech a klasických i méně obvyklých tvarech. Jak však vybrat koberec, který by vhodně dotvořil celkový interiér? Pak čtěte následující článek, který obsahuje rady, jak vybrat kusový koberec.

1

Proč si pořídit kusový koberec?

Kusové koberce jsou v dnešní době běžnou součástí každého moderního interiéru, ve kterých pomáhají stylově dotvořit celkovou atmosféru. Kusový koberec však nepředstavuje pouhý doplněk, ale je také praktický, zejména pokud máte studenou podlahovou krytinu bez přítomnosti podlahového vytápění.

 

Oblíbenost kusových koberců

Poslední léta se kusové koberce těší veliké oblibě. Je to z toho důvodu, že je lze často obměňovat. Díky jejich rozměrům nejsou příliš nákladné jako celoplošné koberce.

Kde se kusové koberce používají?

Nejčastěji se kusové koberce používají v obývacích pokojích k sedacím soupravám, v ložnicích jako doplněk k posteli, pod stoly, sedací vaky atd. Kusové koberce jsou též doporučovány do dětských pokojů do části, kde se děti často hrají na zemi, od které může ját nepříjemný chlad.

Jak dotvořit interiér pomocí koberce?

Lidé často do svých interiérů volí kusové koberce z důvodu vytvoření příjemné atmosféry. Takovéto koberce mohou svým vzhledem dodat šmrnc konkrétní místnosti a stát se tak dominantou celého interiéru. Na druhou stranu kusové koberce také pomáhají ucelit celkový design a styl místnosti. Díky kusovému koberci lze celý interiér rozzářit a zvýraznit nebo naopak příliš nápadné doplňky zmírnit.

Jak správně vybrat kusový koberec?

Při výběru kusového koberce byste se měli odvíjet od rozměrů, tvaru, barvy a vzoru, přičemž rozměr je tím nejdůležitějším parametrem. Před výběrem je tedy důležité znát zhruba rozměry, které by byly do vašeho interiéru ideální. Velice dobré je vyzkoušet nějakou náhradu koberce v místnosti (např. s pomocí deky nebo prostěradla). Tím si totiž uděláte jasnou představu o tom, jak by měl být výsledný koberec velký.

Tvar koberce

Dalším důležitým kritériem při výběru kusového koberce je jeho tvar. Nejčastěji se můžete na trhu setkat s koberce obdélníkového nebo čtvercového tvaru. Výjimkou ale nejsou ani kulaté a oválné tvary. Někde lze také narazit i na neobvyklé tvary (např. koberec ve tvaru kapky, listu, květiny atd.). Záleží jen na vás, jaký tvar k vašemu vybavení zvolíte.

Barva a vzor koberce

Při výběru koberce byste v neposlední řadě měli myslet také na jeho barvu a vzor. Barvu volte v závislosti na vašem interiéru a jeho designu. V dnešní době je k dispozici velké množství barevných odstínů – od přírodních odstínů až po pestré barvy. Mezi velice oblíbené se řadí poslední dobou kusový koberec fialový. Tato barva je dynamická a svým způsobem tajemná.

Kusové koberce s dlouhým vlasem

Pokud se vám líbí koberce s dlouhým vlasem, pak určitě doporučujeme kusové koberce shaggy, které se rovněž nazývají také „chlupaté koberce“. Tyto koberce jsou huňaté, vysoké a tedy velice příjemné na dotek. Jsou univerzální a hodí se téměř do jakéhokoliv interiéru, tedy jak do klasického, tak i do extravagantního. Skvěle vypadají např. v obývacím pokoji nebo v ložnici.

Pokud jste se pro kusový koberec rozhodli, pak nezapomeňte při koupi zvolit takový, který má větší hustotu vlákna. U koberců s větší hustotou vlákna se jeho vlasy jen tak nezničí a tedy i déle vydrží.

Rate this post
Sdílejte