Vyberte ten správný obklad právě pro vaši koupelnu

Vyberte ten správný obklad právě pro vaši koupelnu

Sdílejte

Vyberte ten správný obklad právě pro vaši koupelnu

Autor obrázku: Ricardo Diaz

Pokud se chystáte přeměnit vaši koupelnu a dodat jí naprosto nový vzhled, možná jste již zabrousili do katalogů a prodejen obkladů a dlažby. Prohlížíte-li nabídku jednotlivě, vzor od vzoru, možná se v nabídce a možných kombinacích ztrácíte.

Ostatně sortiment je velmi pestrý, není se tedy čemu divit, že začnete tápat a nevíte, co přesně vybrat, který obklad bude jak vypadat s tou či onou dlažbou… Výbornou pomůckou se pro vás stane koupelny fotogalerie, nebo lépe řečeno koupelen fotogalerie, která vám nabídne reálné fotky sestavených koupelen. Budete tak mít dobrou představu o tom, jak jednotlivé kombinace barev, druhů obkladů a velikostí vypadají.

Malé koupelny baží po velkých obkladech

Chcete-li prostor opticky zvětšit, vybírejte větší a světlejší obložení. Stěny neohraničujte, abyste zbytečně neupozornili na to, kde končí. Prostor zmenší i barevný strop, který koupelnu také viditelně ohraničí a odhalí její pravý rozměr.

Dalším fíglem pro rozšíření a zvětšení prostoru je využití zrcadel. Nebojte se udělat zrcadlový obklad, nebo pověsit zrcadlo do kouta, bude-li vám to dispozičně vyhovovat.

Velkou koupelnu si užijte

Máte-li to štěstí, že vlastníte koupelnu o větších rozměrech, můžete vybírat v podstatě z jakýchkoli velikostí i barev obkladů a dlažeb. Velmi dobře působí kombinace velkých obkladů s menšími, nebo listelou, stejně jako oživení pásem z mozaiky, nebo plastický vzorem.

Při volbě správných kombinací koupelny inspirace nikdy není na škodu, proto zajděte do specializovaných prodejen, které se prodejem a návrhem koupelen zabývají a sami se podívejte, co vše je možné zrealizovat.

Barva koupelny by vám měla být sympatická, měli byste se v ní cítit dobře. Nenechte se zlákat jen módním trendem, pokud se vám konkrétní styl zrovna nezamlouvá. Čas, který v koupelně strávíte, bude váš a vy si ho musíte užít.

Rate this post
Sdílejte