Udělejte si pořádek v lednici

Udělejte si pořádek v lednici

Sdílejte

Udělejte si pořádek v lednici

By: Eric May

Právě jste se vrátili celí uštvaní z obchodního domu. Nákup, který jste pracně naskládali do auta musíte opět vyskládat a co víc, uložit na svá místa. Většinou je praxe taková, že už chcete mít konečně klid a jídlo zkrátka ledabyle hodíte do lednice či spíže. Věděli jste však, že uložení potravin do lednice má svá pravidla? Pokud se jimi budete řídit, můžete předejít předčasnému kazení potravin a ušetřit tak i nějakou tu korunu. V různých místech lednice je totiž odlošná vlhkost a každá surovina má jiné požadavky.

Zde je několik základních pravidel:

  1. Ovoce a zelenina patří dospodu lednice, většinou pro ně bývá určený speciální box, který udržuje ideální vlhkost. Výjimku tvoří meloun, mango či lilek. Ty patří do horní části lednice. Odborníci radí ovoce ani zeleninu před uložením do lednice neumývat.
  2. Maso a ryby je vhodné dát hned nad ovoce.
  3. Šunku, sýry a jogurty uložte nahoru.
  4. Konzervy můžete skladovat kdekoliv.
  5. Pro láhve a potraviny, které musí stát je určen prostor dvířek. Do nich je vhodné dát také másla, margaríny a do horní části dvířek vejce.
  6. Hotová, uvařená jídla skladujte v uzavřených dózách. Vždy je nechte před uložením do lednice řádně vychládnout! Nejlepší variantou je mít pro ně vlastní přihrádku a držet je tak dál od čerstvých potravin.

Několik dalších typů pro čerstvost vašich potravin:

Šunky koupené v papíru doma přebalte do folie, rozbalené sýry balte do folie či sáčku. Margarín a máslo do speciální krabičky, vejce vyndejte z papírového kartonu, který je plný bakterií a přendejte je do plastového držáčku, který bývá součástí lednice.

Hlavně udržujte lednici čistou a pokud nevlastníte lednici s funkcí No Frost, tak nezapomínejte na občasné odmrazení.

A jak to vypadá uvnitř vaší lednice?

Rate this post
Sdílejte