Tiché zavírání není výsadou pouze luxusních kuchyní

Tiché zavírání není výsadou pouze luxusních kuchyní

Sdílejte

Tiché zavírání není výsadou pouze luxusních kuchyní

pistTaké vás fascinuje, jak je u moderních kuchyní vyřešený způsob zavírání dvířek a zásuvek? Jak se mechanismus těsně před dovřením efektivně zpomalí a k zavření tak dojde naprosto bezhlučně? I dvířka a zásuvky na vaší současné kuchyni se mohou zavírat potichu. A nemusíte přitom utratit desítky tisíc za novou kuchyňskou sestavu. Vlastně vám stačí jenom několik stovek.

Všemocné písty za pár desítek korun

Ať už máte ve své kuchyni jakkoliv starou linku – přidáním univerzálních tlumicích pístů Blumotion na strop nebo do hrany korpusu skříněk navždycky zamáváte otravnému bouchání dvířek při zavírání. Instalace tlumících pístů je velmi jednoduchá a s pomocí přiloženého návodu a praktické šablony ji zvládne i méně zručný kutil. Celá práce totiž spočívá jen v přišroubování dvou šroubků. A kdyby náhodou – můžete si na to někoho zavolat. Cena? Jeden píst vás vyjde na necelých šedesát korun.

Panty pro náročnější

Jestliže si potrpíte na design, tlumící písty by působily rušivě a chcete, aby systém zavírání dvířek vaší kuchyňské linky plně korespondoval s moderními trendy, pak sáhněte po tichých pantech s integrovaným tlumením. Dvířka díky těmto elegantním pantům nekladou při otvírání ani zavírání vůbec žádný odpor a těsně před dovřením se zpomalí, aby neslyšně dosedla na hranu protější desky. Jednoduše perfektní. Jeden pant vaši peněženku ztenčí jen o málo více, než sto korun.

Za výklopy je lepší si připlatit

Na často používané výklopné skříňky už jednoduché písty a panty nestačí. Dvířka sice nenarazí tvrdě na korpus, ale efekt zpomalení není tak dokonalý. V takovém případě je vhodné vyměnit celý zvedací mechanismus (nejčastěji zdvihací písty) – a použít osvědčené kování Blum Aventos HKS. Ten zavírání skříňky nejen ztiší, ale také citelně usnadní. Jeho součástí je pružina, která působí jako protizávaží, takže nezdviháte celou váhu dvířek. Cena za takový mechanismus už se pohybuje výše – jedny dvířka vás přijdou na osm set korun více. Získáte však ten špičkový výrobek, na který firma Blum poskytuje doživotní záruku.

V každém případě platí, že za několik stovek (maximálně tisíc) korun můžete zmodernizovat svou kuchyňskou linku a citelně zvýšit komfort svého bydlení. Zejména pro ženy, které rády vaří nebo tráví volný čas v kuchyni, jsou tiché písty a panty doslova balzámem na uši.

Kompletní nabídku tlumících pístů a pantů najdete na ZavirejtePotichu.cz. Ke každému zboží vždy dostanete praktické šablony a všechen potřebný montážní materiál – šroubky, vrtáky atp. Montáž je díky tomu snadná, rychlá a zvládne ji úplně každý.

Rate this post
Sdílejte