Máme rádi barvy – omyvatelná barva 2. část

Máme rádi barvy – omyvatelná barva 2. část

Sdílejte

Máme rádi barvy – omyvatelná barva 2. část

By: Phil Roeder

I když použijete pro výmalbu omyvatelné barvy, neplatí, že už nikdy nemusíte malovat. Omyvatelné barvy dokáží tuto povinnosti oddálit a také ji následně zjednodušit, ale i když se intervaly mezi jednotlivými malováními prodlužují až na dvojnásobek, zůstávají důvody, proč se malovat musí. Jednak když zeď omyjeme, určitě se nám to nepovede rovnoměrně, takže na nich můžeme vytvořit tzv. kocoury.

Tím, že se stěna namaluje, se zbaví špíny a prachu, a také se tím zakryjí dolíčky a dolíky od nárazů, praskliny a jiné, ale také se dokáží zbavit zápachů. Proto je vymalování čas od času považováno za nutnost. Pokud se do toho pustíme, nemusíme škrábat. Omyvatelné barvy na sebe snesou až dvacet pět vrstev bez toho, že byste museli původní nátěry odstranit a oškrabat.

Dřív vytvořily omyvatelné barvy na stěně neprodyšnou vrstvu, a tak by další nátěr časem opadal na zem i s omítkou. Ty moderní nátěry jsou propustné a prodyšné a dají se použít doslova kamkoliv. Můžete si vybrat z různých barev a odstínů. I jejich cena je tím víc příznivá. Pokud vymalujete jeden metr čtvereční obyčejnou barvou, tak zaplatíte asi 7 korun, ale při téže velikosti stěny zaplatíte u kvalitních omyvatelných barev necelých 10 korun, což není v porovnání s výhodami, které se nabízejí, takový velký rozdíl.

Pokud ale máte otěruvzdornou barvu, pak si ji nesmíte splést za omyvatelnou, protože otěruvzdorná barva má jiné vlastnosti. Znamená, že když se otřete o světlou stěnu černým kabátek, tak se oblečení nezašpiní, jako je tomu u velmi levných nátěrů. Ale když na ní objevíte skvrny od pastelek, podrážek, tak nepočítejte s tím, že si vlhkým hadříkem pomůžete. Tak dokonalý tento nátěr opravdu není.

Rate this post
Sdílejte