Aby vám plovoucí podlaha sloužila léta, vyberte kvalitu a pokládku svěřte šikovným...

Aby vám plovoucí podlaha sloužila léta, vyberte kvalitu a pokládku svěřte šikovným podlahářům

Sdílejte

Aby vám plovoucí podlaha sloužila léta, vyberte kvalitu a pokládku svěřte šikovným podlahářům

Majitelé rekonstruující své domečky a byty, nebo i ti, kdo staví novostavby, všichni vybírají pro sebe tu nejvhodnější a nejužitečnější podlahu.  Volíme podle toho, jak bude muset být v té či oné místnosti odolná proti otěru, jestli upřednostníme teplo, voděodolnost, měkkost a další kritéria.

Plovoucí podlahy se dají použít takřka všude. Nehodí se ale tam, kde chodíme v botách, hrozí hrubé poškrábání, do vlhkých prostor, nebo tam, kde budou umístěny těžké skříně, či kupříkladu klavír.

Oblíbená a příjemná dřevěná plovoucí podlaha

Dřevo ve svých domácnostech používáme velmi rádi a to stejné platí, i když se podíváme na plovoucí podlahy. Nejčastěji jsou dřevěné plovoucí podlahy vyráběny jako parketové, nebo dýhové podlahy. Ty parketové se dále dělí na masivní parkety a parkety vícevrstvé.

Výběrem dřevěné podlahy s lakovanou povrchovou úpravou si navíc zajistíte snadnou údržbu. V případě vzniku velkých škrábanců je možné tento druh podlahy zbrousit a obnovit povrchovou úpravu tak, že bude vypadat jako nová.

Další možností jsou dřevěné podlahy s olejovým povrchem, které dávají na odiv přírodní původ. Olej, jenž se vsákne do nášlapné vrstvy, ještě podtrhne strukturu dřeva a zdůrazní jeho přírodní zabarvení.

K výrobě dřevěné podlahy bývají používány jak naše stromy, jako dub, borovice, smrk, buk, modřín… tak i exotické dřeviny.

Nepokládáte plovoucí podlahy denně? Tak nepokládejte ani tu svou.

I když se může zdát, že je pokládka plovoucí podlahy jednoduchá, nenechte se zlákat úsporou peněz a práci přenechejte těm, kdo to skutečně umí. Při pokládce je důležité myslet na spoustu “maličkostí“, bez nichž ale vzniknou značné nepříjemnosti a s podlahou nastanou nemalé problémy. Může se začít rozjíždět, vlnit, může být zvolen špatný podklad a spoustu dalšího.

Rate this post
Sdílejte