Kvalitní podlahy do Vašeho bytu či domu

Kvalitní podlahy do Vašeho bytu či domu

Sdílejte

Kvalitní podlahy do Vašeho bytu či domu

Autor obrázku: Brett and Sue Coulstock

Výběr podlahových materiálů je v současnosti obrovský a vy jako zákazníci se můžete rozhodnout pro jakýkoli kvalitní povrch. V mnohých internetových diskuzích jsou mnohdy zmiňovány všechny možné podlahové krytiny a jejich výhody či nevýhody. Pokusme se tedy podívat komplexněji na nejvyužívanější z nich a zvýrazněme plusy a mínusy, které se jednotlivých typů podlahových krytin týkají.

Dřevěné podlahy jako přírodní klasika

Patříte-li mezi vyznavače ryze přírodních materiálů, pak jsou pro vás optimální dřevěné podlahy. Jejich základem je samozřejmě dřevo, a to buď v podobě vrstvené anebo celomasivní. Vrstvené dřevěné podlahy jsou logicky o něco málo levnější, než je tomu u celomasivních podlah. Dřevo je všeobecně dražší, takže pořizovací cena dřevěné podlahy bude vyšší. Jako odměnu za vyšší investici ale dostanete skvělou teplo ryze přírodní podlahu, která bude vypadat v provedení dekoru našich či cizokrajných dřevin skvěle!

Cenově výhodné laminátové podlahy

Chcete-li mít doma podlahovou plochu moderního vzhledu za poněkud nižší pořizovací cenu, pak je jednoznačnou volbou laminátová plovoucí podlaha. Velkou výhodou laminátových podlah je jejich jednoduchá pokládka, kterou zvládnete i sami. Laminátové podlahy se vyrábí ve dvou variantách. Tu první představuje přímý laminát označovaný jako DPL. Laminátová vrstva je u něj pouze 0,1 mm. Naopak druhou možností je vysokotlaký laminát, u nějž je vrstva laminátu silná od0,6 do 0,8 mm. Oba dva typy laminátové podlahy se vyrábí v celé řadě zajímavých dekorů.

Praktické vinylové podlahy

Vynikající možnosti nabízejí také vinylové podlahy. Jedná se o podlahovou krytinu vyznačující se především maximální flexibilitou. Pokud máte v domácnosti zvíře, pak rozhodně vinyl na rozdíl od dřeva nepoškrábe. Vinylové podlahy jsou na dotek teplé, takže od země určitě zima nepůjde. Podpoříte-li teplotu podlahy ještě podlahovým topením, nebude co řešit. Vinylová podlaha je optimální i pro alergiky a vybrat si lze z jakýchkoli barev, jež se mohou právě do vašeho interiéru hodit.

PVC podlahy

PVC podlahy jsou jakousi levnější variací linolea. Jedná se ale o původně ropný produkt, tedy o sloučeninu polyvinylchlorid. Patříte-li mezi ty, kteří mají rádi doma často něco jiného, pak je pro vás PVC podlaha nejvhodnější. Pořizovací náklady jsou u ní minimální, takže ji lze za čas vyměnit a koupit si podlahu novou.

Rate this post
Sdílejte