Ložní povlečení z nejkvalitnějších materiálů

Ložní povlečení z nejkvalitnějších materiálů

Sdílejte

Ložní povlečení z nejkvalitnějších materiálů

Pokud se vám už nelíbí vaše stávající ložní povlečení anebo si zařizujete zcela novou ložnici či kompletní domácnost, určitě není špatné zvolit co nejkvalitnější ložní povlečení nové. Vybírat byste jej měli nejen podle ceny, ale především podle kvality použitých materiálů. Právě ony totiž rozhodují o tom, jestli váš odpočinek bude standardní, anebo jestli půjde o chvíle maximální pohody a příjemného poležení. Které typy látek jsou tedy pro ložní prádlo nejvýhodnější a proč je volit?

Lesklý a odolný Mako-satén

Hodně oblíbené je v poslední době povlečení, které je vyrobeno z Mako-saténu. Tento materiál je typický tím, že prochází speciálním zušlechťovacím postupem zvaným mercerizace. Díky ní je povlečení z Mako-saténu maximálně odolné a také má vyšší leklost. Luxusní provedení povlečení z Mako-saténu je tím nejjemnějším, co můžete na své polštáře a přikrývky navléct. Cítit se v posteli budete příjemně a jemnost vás doslova pohltí. Mnohá povlečení navíc lze koupit i třeba ve vtipných variantách. Typická je imitace denního tisku anebo westernové motivy.

Vysoce jemné Mako Jersey

Požadujete-li od ložního povlečení maximální možno jemnost spojenou s tím nejpříjemnějším odpočinkem, pak se vám určitě bude perfektně odpočívat v povlečení Mako Jersey. To se vyrábí jako oboulícní úplet vcelku vysoké gramáže. Při úpravách prochází také mercerizací zvýrazňující jeho jemnost. Vynikající je i fakt, že není nutné toto ložní povlečení žehlit. Po vyprání jej také můžete sušit v sušičce, které povlečení nijak neznehodnotí ani nezkrátí jeho životnost.

Stoprocentní hedvábí jako maximální luxus

Jestliže jste ochotni za povlečení utratit skutečně hodně peněz, pak není problém vybrat si i ryze přírodní hedvábí. Stoprocentní hedvábný damašek nabízí kompletně jemný komfort spojený s odpočinkem jako v nebesích. Samozřejmostí jsou i barevné variace. Povlečení se zapíná na zip, což je perfektní, jelikož vám samotná přikrývka nebude unikat z povlečení. Polštář je navíc lemován paspulí, což ještě přispívá ke skvělému designu a celkovému vzhledu povlečení. I přes vysokou pořizovací cenu vás ale tento typ ložního povlečení v každém případě uspokojí.

Rate this post
Sdílejte