Jak zlepšit bezpečnost vchodových dveří

Jak zlepšit bezpečnost vchodových dveří

Sdílejte

Jak zlepšit bezpečnost vchodových dveří

Autor obrázku: Kendyl Young

Také se bojíte, že během Vaší nepřítomnosti navštíví Váš byt či dům někdo neohlášený, jenž Vám z něj odnese všechno cenné a zanechá v něm pouze nepořádek a nemalé škody? Anebo se obáváte násilného vpádu někoho cizího, či chcete mít pouze větší pocit bezpečí? Ať už je důvod jakýkoliv, neměli byste nic podcenit. Nikdy totiž nevíte, kdy padne Váš cenný majetek do oka někomu, kdo Vás o něj rád obere.

Základem jsou pevné dveře

Pokud si potrpíte na bezpečí, ale zároveň nechcete, aby Vaše dveře vypadaly jako poklop od protiatomového úkrytu, zvolte jednoduše dveře z masivu. Nebudete si muset nechat instalovat speciální futra, ani nic vybourávat či složitě převrtávat. Takové dřevěné dveře vydrží nejenom rány beranidlem (třeba takovým, jaké používá policie), ale zároveň nepůjdou promáčknout páčidlem, kladivem aj. Oproti tomu dveře dřevotřískové, které se nachází zejména ve starších domech, lze promáčknout mnohem lehčeji.

Nespočet způsobů zdokonalení

Pokud máte dveře z pevného masivu, můžete přistoupit k instalaci různých zabezpečení. Častým zabezpečením bývá instalace druhého zámku, což nejenom rozkládá sílu, kterou se někdo cizí snaží dostat dovnitř, ale zároveň to dotyčnému značně zvyšuje čas, který musí strávit dobýváním se dovnitř. Dalším známým, i když dnes už méně používaným řešením, je řetěz – ten i po otevření dveří neumožní jejich otevření úplně, a tak může škvíra mezi dveřmi sloužit třeba k chráněnému rozhovoru s cizí osobou. Dodatečná petlice, kterou lze použít pouze zevnitř, bude jistě také na místě – ovšem jen v případě, kdy jste uvnitř domu či bytu i Vy.

Trocha moderní technologie

Pro úplnou a nejefektivnější ochranu, použijte klasický alarm – buď domácí, který upozorní pouze Vás, anebo alarm napojený přímo na policii, která v případě neoprávněného vniku do Vaší domácnosti bude moci ihned zasáhnout. Je to rozhodně jednodušší a bezpečnější, než se pouštět do boje se zločinem na vlastní pěst – nikdy nevíte, jak se neoprávněné vniknutí vyvine, a neutrpíte-li újmu na zdraví, či ji naopak nezpůsobíte zloději, který by Vás pak za těžkou újmu na zdraví mohl i žalovat.

Rate this post
Sdílejte