Čističky vzduchu? Skvělá pomoc pro alergiky

Čističky vzduchu? Skvělá pomoc pro alergiky

Sdílejte

Čističky vzduchu? Skvělá pomoc pro alergiky

Alergie je jeden z velmi častých problémů dnešní doby, a rozhodně se netýká pouze dětí, ale i dospělých. Zvláště pokud je takový člověk alergický na prach, či jiné částečky, které jsou běžně v ovzduší, měli bychom tomu přizpůsobit prostředí, ve kterém žije. A to nejenom tím, že odstraníme třeba těžké koberce nebo záclony, kde se může prach držet, ale hlavně pomůžeme tím, že vzduch vyčistíme. A právě k tomuto účelu jsou jako stvořené čističky vzduchu, které jsou doslova ideálním pomocníkem pro každého alergika – pokud chce žít bezproblémový život.

Principy fungování

Čističky samozřejmě fungují na mnoha různých principech, ale samotným základem je kvalitní HEPA filtr. Právě ten totiž dokáže zachytit všechny pevné částečky, které ve vzduchu jsou. A nikoliv jenom ty prachové, ale samozřejmě i ty pilové, které do bytu z venku mohou proudit. Nutno podotknout, že pokud mluvíme o pevných částicích, máme na mysli takové, které mají velikost od 0,3 mikronu. Ty všechny v něm zůstanou, a z čističky tak vyjde pouze čistý vzduch, bez jakéhokoliv alergenu. Podívejte se na video zde: http://www.youtube.com/watch?v=_0rpZBrlKNA.

Samozřejmě to není jenom pyl a prach, na co mohou být lidé alergičtí. Ačkoliv se jedná o nejběžnější alergeny, ty další se mohou skrývat v mnoha bakteriích, virech, nebo třeba částicích cigaretového kouře. I v tomto ohledu je čistička vzduchu skvělým pomocníkem – ostatně výkonnější verze jsou nedílnou součástí mnoha kuřáckých restaurací, a dokonalou ukázkou toho, jak dokonale fungují a dokážou celý prostor vyčistit. To vše hlavně díky použití uhlíkových filtrů. Naproti tomu zmíněné viry a bakterie zase odstraní ultrafialové záření, které pracuje v kombinaci s antibakteriálními filtry.

Dokonale čistý vzduch v bytě

Výsledkem toho všeho je samozřejmě dokonale čistý vzduch, díky kterému je život pro každého alergika mnohem snesitelnější, a nemusí tak mít obavu z toho, že pokud si otevře okno, dostaví se nepříjemné příznaky a projevy.

Více o čističkách vzduchu na vzdusin.cz.

Rate this post
Sdílejte