Dům za milion

Dům za milion

Sdílejte

Dům za milion

Když lidé přemýšlejí o tom, že si postaví vlastní rodinný dům, často se musí přizpůsobit financím. Pokud jsme si jistí, že chceme mít dům za milion, tak rozpočet přizpůsobujeme této ceně. Dnes se ani nevyplatí nechat si postavit dům na klíč. Dům na klíč totiž cenově přesahuje částku milion. Pokud si chceme postavit dům za milion, musíme využít svépomoc.

Svépomocí dokážeme dům za milion postavit. Navíc si ušetříme i špatné zkušenosti se stavebními firmami. Stavět dům svépomocí není až tak složité. Jistě, není to lehké, jako třeba složení puzzle, ale dá se to zvládnout. Dnes již existují stavební materiály, které stavitelům svépomocí velmi pomáhají.

Mnoho zájemců o postavení domu za milion zvolí cestu svépomoci. Základní krok spočívá v tom, že si sami musí postavit základovou desku domu, vyzdít obvodové a nosné zdivo. Což, již není problémem. Stačí jen vědět, kde a jaký materiál si pořídit. Materiál vždy nakupujte v profesionálních stavebninách, kde vám poradí i s výběrem.

Pro postavení základové desky domu za milion budeme potřebovat klasické cihly typu Protherm tloušťky 44+PD. Tyto cihly si zakoupíme v prodejně se stavebními materiály. Většina dnešních stavebních materiálu je jako skládačka. Z těchto cihel si postavíme základovou desku. Hned při počítání ceny zjistíme, kolik peněž jsme ušetřili. Stavební firmě bychom museli zaplatit za postavení základní desky nejméně 600 000 Kč.

Když si spočítáme cenu, kterou jsme vynaložili na cihly, cement a ostatní věci, zjistíme, že jsem více, jak 300 000 Kč ušetřili. Tyto finance můžeme použít na jiné věci (okna, elektroinstalace, komín, topení). Po postavení základní desky se pustíme do vyzdívání obvodových a nosných zdí. Vyzdívání je práce, na kterou je zbytečné najímat si zedníka. Zvládneme to krásně sami.

Po odvedení těchto dvou základních kroků je nutné dokončit zbytek stavby. Tady už vše nezvládneme sami. Je nutné vsadit okna, položit střechu, vybudovat elektroinstalaci, vodu a plyn. Musíme si tedy najmout řemeslníky. Finance za odvedenou práci řemeslníků nebudou zrovna malé, ale do milionu se vlezeme.

Pokud si však nejsem úplně jistí, jak máme dům za milion postavit, bylo by vhodné využít možnost kurzu. V dnešní době se pořádají dvoudenní kurzy s názvem postavte si dům svépomocí. V průběhu tohoto kurzu se dozvíte veškeré potřebné informace. Budete mít možnost probrat s odborníkem plán na stavbu domu. Odborník s vámi rovněž spočítá kalkulaci. Pak již nic nebrání splnění snu. Dům za milion bude na světě.

Rate this post
Sdílejte