Jak mít firmu v Praze a přesto si užívat výhod homeoffice?

Jak mít firmu v Praze a přesto si užívat výhod homeoffice?

Sdílejte

Jak mít firmu v Praze a přesto si užívat výhod homeoffice?

20140723140341Uvažujete o možnosti začít podnikat? Zpracováváte podnikatelský plán a řešíte, kde bude mít vaše firma sídlo? Nebo již podnikáte a připadá Vám, že je pro vás kancelář víceméně zbytečná, jelikož jste převážně v terénu či pracujete z domu? V tom případě se nabízí jednoduché řešení v podobě pronájmu tzv. virtuální kanceláře.

Virtuální kancelář si můžete pronajmout, ať už podnikáte jako právnická osoba (získáte zápis adresy sídla do obchodního rejstříku), nebo fyzická osoba (zápis do živnostenského rejstříku). Pronajmutí virtuální kanceláře neznamená pouhý zápis do příslušného rejstříku, ale i možnost využít další přidružené služby např. vyřizování telefonních hovorů a pošty, přebírání vzkazů atd.

Pronájem virtuální kanceláře zajišťují specializované firmy, které se povětšinou zabývají i pronájmem plně vybavených klasických kancelářských prostor, zasedacích místností, obchodních salónků, ad. V případě potřeby (např. na dva dny v týdnu) lze využít i možnost kombinace virtuální kanceláře s klasickou kanceláří nebo se zasedací místností (v případě potřeby setkat se s klientem). Tuto možnost nabízí například společnost Regus.

Výhody virtuálních kanceláří

Jednou z hlavních výhod je možnost mít sídlo na prestižní adrese, jako například v centru Prahy. Lze tak snadno a levně získat prestižní adresu pro sídlo vaší firmy, ať už máte dobře prosperující firmu či s podnikáním teprve začínáte. Prestižní adresa, také napomůže zákazníkům k pocitu, že se obrátili na renomovanou firmu.

Důležitou výhodou jsou také podstatně nižší náklady, jelikož pronájem virtuální kanceláře je levnější než klasická „kamenná“ kancelář. Pronájmem virtuální kanceláře ušetříte peníze na provoz kanceláře, energie (vodu, vytápění, elektřinu), vybavení kanceláře, případně za ostatní služby (např. služby úklidových firem). Především pro začínající podnikatele je pronájem virtuální kanceláře úsporným řešením oproti zařizování vlastních kancelářských prostor.

Další výhodou pronájmu virtuální kanceláře je plná či částečná práce na dálku. Možnost pracovat z domu (home office) či v podstatě odkudkoliv (např. z oblíbené kavárny, z chaty atd.) je stále více populární. Pracujete z pohodlí domova a zároveň šetříte peníze, které by byly třeba při chodu klasické kanceláře.

Snažíte se expandovat na zahraniční trhy? Často cestujete obchodně do zahraničí? I zde je pronájem virtuální kanceláře výhodou. Například již výše zmíněná firma Regus disponuje více jak dvěma tisíci adres pro založení virtuální kanceláře ve sto zemích světa. Včetně možnosti pronájmu zasedacích místností či obchodních salónků v dané zemi. Máte tak možnost levně s pomocí virtuální kanceláře oslovit nové zákazníky po celém světě. Lze, tak lépe zapůsobit na nové zákazníky, kteří mohou nabýt lepšího dojmu, pokud sídlo vaší firmy (pobočky) bude v jejich zemi.

Přečtete si více o možnosti virtuálních kanceláří v Praze přímo na webu společnosti Regus.

Rate this post
Sdílejte