Zahradní osvětlení poslouží k mnoha účelům

Zahradní osvětlení poslouží k mnoha účelům

Sdílejte

Zahradní osvětlení poslouží k mnoha účelům

By: Crinklecrankle.com

Máme-li v plánu pořád na zahradě grilovací párty, oslavy, nebo posezení s rodinou, měli bychom myslet i na osvětlení. To je její důležitou součástí a plní hned dvě funkce. Tou první je dobrá orientaci v prostoru kolem domu, druhou je jeho nasměrování a okrasa. Svou barvou a nasměrováním může v noci zdůraznit zajímavá místa, na která jsme pyšní.

Na našem trhu si vybereme z mnoha typů osvětlení. Dbát je nutné na to, kolik světla očekáváte. Pro velmi kvalitní a dostatečné osvětlení je nutné pořídit si osvětlení s elektroinstalací, nebo lze použít solární systém svícení.

Solární zahradní osvětlení

Svítidla napájená takto můžete snadno přenést, jsou velmi mobilní. Slouží zvláště k orientaci po zahradě nebo k vytvoření svítících bodů v na trávníku, u cestičky, u lavičky nebo u jezírka. Jejich svítivost se po celodenním nabíjení na slunci pohybuje v rozmezí 6-8 hodin. Umisťují se pouze jako ozdoba nebo dotvoření atmosféry.

Elektroinstalace a LED osvětlení

Elektroinstalace jsou vystaveny různým vlivům počasí, proto raději svěřte jejich instalaci odborníkovi. Mezi venkovním osvětlením dnes převažují LED svítidla, které nabízí životnost kolem 100 000 hodin. LED osvětlení je poměrně odolné před vibracemi a nárazy. Nevytváří teplo, nehrozí nebezpečí popálení.

Při výběru dejte pozor, aby intenzita světla nenarušovala světelný komfort okolí domu. Krásu a barvu rostlin v noci zdůrazní bílé světlo, opak platí u žlutého světla. Žluté osvětlení ale odradí komáry a jiný hmyz, proto se zvláště hodí pro zahradní posezení a na terasu. Potřebujete-li v nočních hodinách přehled o pohybu v neosvětlených částech zahrady, pořiďte si světla s čidly, jenž se rozsvítí při každém pohybu.

Výhody osvětlení zahrady

K hlavním výhodám zahradního osvětlení patří:

  • dlouhodobé posezení s přáteli večer
  • zajímavé nasvícení určitých částí zahrady
  • přehled na zahradě a kontrola nad pohybem
  • raktické osvětlení cestiček
Rate this post
Sdílejte