Jak naladit správnou adventní náladu?

Jak naladit správnou adventní náladu?

Sdílejte

Jak naladit správnou adventní náladu?

By: Randy Robertson

Mnoho lidí, obzvláště děti se na Vánoce velice těší a už několik dní dopředu se nemohou dočkat, kdy přijde Ježíšek. Děti totiž touží po dárkách a překvapeních, ale rodiče, kteří mají jiné priority, než dárky milují atmosféru, která tady panuje.

Jak Vánoce dostávají tu správnou atmosféru?

K Vánocům bezpochybně patří stromeček a cukroví. A tyto dva aspekty jsou asi ty nejdůležitější, abychom cítili vůni Vánoc. Připečení cukroví se míchají různé sladké vůně, ať už jde o vanilku či skořici. A není nic lepšího, než živý stromek v domě, kdy cítíte vůni lesa, vůni jehličí, která je velice svěží. Problém je v tom, že tyto dvě věci přijdou krátce před Vánocemi.

Jak vytvořit atmosféru blížících se Vánoc?

Vonné oleje

Je několik způsobů, jak můžete provonět váš dům speciálními vůněmi. Ti co mají doma krbová kamna, je také mohou využít, tím že nahoru na něj dají teplovzdornou misku s vodou a do ní vymačkají šťávu z pomeranče či skořici. Také lze zakoupit různé olejíčky s krásnými vůněmi, které můžete do vody nakapat a provoní vám celý dům, což je velice příjemné.

Samozřejmě, ne každý má doma krbové kamna. Takové vůně lze vytvořit i jinak. Můžete použít vonné tyčinky, které jsou napuštěny různými oleji a když je zapálíte, tak voní. Nebo můžete vyzkoušet vonné lampy, ať už je o velké, které mohou být doplňkem vaši domácnosti, která vůni vytváří pomocí páry, anebo maličké originální lampičky, kdy nahoru nakapete olejíček, dolů pod něj dáte svíčku a také máte vůni, sice to není tak efektivní, ale aspoň nějaké zpříjemnění.

Svíčky

A dalším zdrojem, jak vytvořit vůni Vánoc jsou svíčky. Na výběr je mnoho vonných svíček, do jejíhož vosku je přidána vůně, a když hoří, tak svůj vůni pouští do okolí. Můžete si vybrat mezi různými variantami tvarů, aby se hodily do vašeho interiéru, ale také mezi velkou škálou vůni, jako je například jablko se skořicí, vanilka anebo vůně lesa.

Nejen vůně, ale i chuť

Vánoce si můžete přiblížit nejen vůni, ale také chuti. Velice chutné a efektivní je, když si necháte rozpustit čokoládu a do ní namáčíte ovoce. Připomíná to cukroví, zavoní sporák a bude se vám to rozplývat na jazyku, a když si k tomu zapálíte svíčku, tyčinku či zapnete lampu, tak ucítíte Ježíška za dveřmi.

Vánoce jsou kouzelný čas, plné krásných vůni, ale hlavně lásky, tak proč bychom si je neměli připomínat?

Rate this post
Sdílejte