Vymalujte si hezky na úrovni profesionála

Vymalujte si hezky na úrovni profesionála

Sdílejte

Vymalujte si hezky na úrovni profesionála

By: Karin Dalziel

Víte, že váš dům či byt potřebuje malování a bojíte se toho, protože firma je moc drahá? Máte obavy i z toho, že byste za sebou nechaly špinavé vypínače, zárubně a zásuvky či rámy oken? Nebojte se!

Zakrývejte, oblepujte, chraňte

Můžete si ušetřit spoustu práce tím, že jednoduše předejdete flekům, které by mohly na zmíněných místech zůstat, a to tak, že použijete maskovací pásky a fólie v kotoučku. Maskovacích pásek je na našem trhu opravdu spoustu, jsou různých rozměrů a dají se odlišit taky tím, jak moc nebo málo lepí, podle druhu povrchu, na který se budou lepit a v neposlední řadě také tím, jakou mají dobu použití. Tzn., za jak dlouho po nalepení je můžeme z povrchu sejmout, aby po sobě nenechaly zbytky lepidla.

Vyberte tu správnou lepící pásku

Ty levné mají dobu použití několik hodin, ty dražší můžeme používat i několik měsíců. Pokud se chystáte na víkendové malování, pak jsou vhodné pásky, které jsou určené na používání dvou a více dní. Jedna z nich je také papírová maskovací páska Tesa Standard, která nám garantuje ony dva dny, po kterých bude odstranitelná. Proč potřebujeme právě dva dny? Dejme tomu, že je pátek a my jsme přišli domů z práce. Musíme si místnosti přichystat na malování a zakrýt si velké kusy nábytku. Pomocí pásky tesa Standard oblepíme vše, co by se jinak nedalo zakrýt, tedy zmiňované zárubně dveří, rámy oken, vypínače a jiná problematická místa.

V další den, tedy v sobotu nás čeká vlastní malování a pak vysychání nové malby, která by měla vysychat do příštího dne. V neděli máme naplánovaný úklid. Po proschnutí barvy můžeme pásky po dvou dnech od toho, kdy jsme ji nalepili v pohodě sejmout a nemusíme se obávat, že by po sobě zanechala ošklivé fleky.

Rate this post
Sdílejte