Hypoteční sazby spadly na historická minima. Využijte této šance

Hypoteční sazby spadly na historická minima. Využijte této šance

Sdílejte

Hypoteční sazby spadly na historická minima. Využijte této šance

brnensky-zvonek_rdJeště v roce 2009 se průměrná hypoteční sazba v České republice pohybovala těsně pod hranicí 6 %. Dneska? Hypotéku si pořídíte s ročním úrokem pod 3 %. Konkurenční boj mezi bankami tuto hranici posouvá stále níže, takže není výjimkou, když klient dostane hypotéku s úrokem 2,6 %. Pokud jste kdykoliv v minulosti přemýšleli o koupi vlastní nemovitosti a jen čekali na „vhodnou příležitost“, tak ta příležitost právě nastala. A možná už se nikdy nebude opakovat. Využijte ji. Dříve, než bude pozdě.

Vyberte nejlepší

I přesto, že jsou teď hypotéky obecně levné, sazby se v různých bankách liší. A abyste získali tu úplně nejlepší, museli byste jednat s několika bankami a spořitelnami současně, mít hodně ostré lokty, skvělé vyjednávací schopnosti a spoustu volného času. Přiznejme si – to dnes nemá skoro nikdo. Na trhu jsou naštěstí firmy, které to můžou udělat za vás. Firmy, které nabízí výhodnou službu financování, v rámci níž spolupracují s několika bankovními institucemi a jsou tak schopny pro vás vyjednat výhodné podmínky, ke kterým byste se sami zřejmě vůbec nedostali.

Nemovitost je nejlepší investice

Víme, jak si zajistit co nejvýhodnější hypotéku. Ale jak vlastně poskytnutý úvěr využít? Pokud bydlíte v pronajatém bytě, pak si určitě pořiďte vlastní byt nebo dům. A pokud už ve vlastním bydlíte, není nic lepšího, než investovat do chaty či chalupy. Nebo ještě lépe do pozemku. Ceny půdy jsou v České republice jedny z nejnižších v Evropě a do budoucna by podle všech odhadů měly strmě stoupat. Investice do pozemku se tak v současné době jeví jako prozíravá, výhodná a navíc bezpečná. Podobných na světě moc není.

S realitní kanceláří nebo bez ní?

Jedna ze zásadních otázek, kterou si při vyřizování hypotéky a nákupu nemovitosti většina z vás pokládá. My říkáme jednoznačně „s ní“. Kvalitní realitní kancelář vám za rozumnou úplatu ušetří tolik času energie, že se spolupráce s ní jednoznačně vyplatí. Ať už jde o nalezení vhodné nemovitosti, přípravu všech smluv, zápis do katastru nemovitostí atp. Běžný člověk by tímto strávil desítky a desítky hodin a výsledek by přesto nemusel být ideální.

Přejeme si, ať levných hypotečních úvěrů využijete co možná nejlépe!

Rate this post
Sdílejte