Umělý ratanový nábytek dobře odolává vlivu času i počasí

Umělý ratanový nábytek dobře odolává vlivu času i počasí

Sdílejte

Umělý ratanový nábytek dobře odolává vlivu času i počasí

Mnozí z nás vědí, co je to ratan a jak vypadá. Ale při slovním spojení umělý ratan se diví, přesto je umělý neboli syntetický ratan používanější a odolnější, než přírodní ratan.

V čem spočívají výhody umělého ratanu?

Umělý ratan je specifický právě na výrobu různého nábytku, protože je odolnější vůči počasí. Navíc si můžete vybírat z mnoha barev a provedení, jako je například rozdíl v šířce a tloušťce materiálů a také existuje hladká nebo vzorkovaná varianta.

Jak poznat dobrý umělý ratan?

Autor obrázku: Wicker Paradise

Umělý ratanový nábytek má mnoho podob a není jednoduché vybrat tu správnou. Samozřejmě se nám musí líbit, ale také musí být pevný, abychom nábytek mohli prakticky využívat. A proto jsou zde dvě věci, které je třeba při výběru ratanu sledovat:

1. Výplet – aby bylo jasné, že je výplet dostatečně silný, tak nesmí průsvítat, protože když výplet průsvítá, znamená to, že je méně stažený.

2. Elasticita – při stlačení výpletu by se nábytek neměl příliš prohnout, protože velké prohnutí značí to, že byl použitý měkčí anebo slabý materiál.

Jaký nábytek z umělého ratanu si mohu koupit?

Mnoho lidí si kupuje umělý ratanový nábytek vesměs na vybavení venkovního posezení, protože má přírodní vzhled a také vysokou odolnost. Tudíž je nejčastěji nabízená velká škála židliček, stolů a lehátek. Samozřejmě, že lze z umělého ratanu koupit i nějaká skříň anebo typičtější truhlice. Mimo jiné je z něj nadete vyrobených mnoho dekorací, jako jsou například napodobeniny zvířat anebo častěji košíky. Každopádně, kdyby někdo vehementně chtěl nějaký zvláštní kousek, není problém domluvit se s firmou a ta za příplatek udělá téměř cokoliv.

Podle čeho mám nábytek vybírat?

Je jasné, že každý si vybere takový nábytek, který se mu bude líbit. Ale mnozí také koukají na finance, které budou muset do nábytku investovat. Je lepší koupit dražší nábytek, protože většinou čím je umělý ratanový nábytek dražší, tím lepší materiál byl použit. (Ale samozřejmě, že to není pravidlem a mohou se najít výjimky, a proto koukejte na to, aby výplety splňovaly vaše požadavky.)

Rada na závěr:

Pokud si kupujete nábytek z internetu, dejte přednost těm firmám, které ukazují detail svého nábytku. Hrozí menší riziko, že koupíte nábytek, který schovával nějaký nedostatek.

Rate this post
Sdílejte