Vybíráme nové posezení na zahradu

Vybíráme nové posezení na zahradu

Sdílejte

Vybíráme nové posezení na zahradu

4023Krásné chvíle na zahrádce nebo terase si opravdu vychutnáte, jen když budete mít příjemné místo k odpočinku.  Jeho základem je stabilní a vzhledný nábytek. Mezi stále nejoblíbenější patří zahradní nábytek z masivu, který Vám při doporučené údržbě dobře poslouží mnoho let. S dnešními moderními čistícími prostředky s tím nebudete mít problém. Kromě čističů existuje i široká nabídka impregnačních a ochranných vosků a olejů. Investice do kvality těchto prostředků se určitě vyplatí.

Plánujete-li posezení pro více osob, pořiďte si kompletní set nábytku. Vyjde Vás levněji a odpadne i čas věnovaný nákupu doplňků. Sety bývají většinou kompletní – včetně podušek se stejným rozměrem. Nejvíce oblíbené jsou sety vyrobené ze dřeva, pro 4-8 osob, ke kterým můžete později dokoupit další díly. Žádané jsou také sety se skládacími nebo stohovatelnými díly. Takový nábytek je lehký a po složení nezabere mnoho místa.

ratanBudete s nábytkem často manipulovat nebo máte třeba malý prostor pro posezení? Zvolte nábytek kovový. Je lehký, zabere daleko méně místa než mohutný dřevěný nábytek a často se vyrábí jako skládací. U nábytku s kovovou konstrukcí si dobře prohlédněte hlavně spoje a kvalitu jejich ochrany. Na těchto místech se objevují první problémy a musí tak být dokonale chráněna před vlhkostí. Můžete-li investovat více finančních prostředků, pak si pořiďte nábytek z dražších, nerezových materiálů.

Téměř žádnou péči nevyžaduje ani nábytek z teakového dřeva nebo kvalitního, přírodního i umělého ratanu. Ratan je dnes stále oblíbenější pro svůj přírodní vzhled a vysokou odolnost. Nad dřevem ještě vítězí  svou nízkou hmotností a menším objemem. Obchody dnes nabízejí krásný ratanový nábytek, ale při jeho koupi buďte opatrní, prodávají se i nekvalitní napodobeniny a tak raději nakupujte u osvědčených prodejců.

 

Rate this post
Sdílejte