Nezapomněli jste na revizi komínu?

Nezapomněli jste na revizi komínu?

Sdílejte

Nezapomněli jste na revizi komínu?

Přestože nás podle meteorologů čeká spíše teplejší zima, určitě si budete muset zatopit. Pokud používáte plynový kotel či třeba kotel na tuhá paliva, které musejí být napojeny na komín, je nutné před jejich použitím provést revizi komínu. Pokud jste na to zapomněli, je nejvyšší čas. Opomenutí revize by vás totiž mohlo přijít hodně draho.

Jak často je revize komínu nutná?

Revize komínu je velmi důležitá a měla by se provádět minimálně 1x za rok, ideálně právě před začátkem topné sezony. Komínové cesty totiž mohou být zanesené či poškozené. Výsledkem pak je, že komín netáhne, ucpává se, spaliny neodcházejí z domu, případně dokonce může vzniknout požár.
Mějte na paměti, že kontrolu musí provést odborník. Na tuto činnost si pozvěte například Kominictví PlzeňZdeněk Hacaperka.

Komín
Zkušení kominíci v Plzni ze zmíněné firmy již revidovali a opravovali nespočet komínů a spalinových cest. Jsou odborně vyučeni, k činnosti mají veškerá potřebná oprávnění. Po každé kontrole, která zahrnuje revizi všech částí komínu, vám vystaví potvrzení. To vám poslouží v případě, že se v budoucnu něco stane, vznikne škoda a vy ji budete chtít vymáhat po své pojišťovně.
Pokud revizi neprovedete, nejenže hrozí škoda na majetku i zdraví vás a vašich blízkých, ale hrozí vám v případě požáru v důsledku nesprávného fungování komínu i pokuta do výše 25.000 Kč. Revize komínů je ostatně stanovena právními předpisy ČR.

Za hodinu máte po starostech

Revize komínů v Plzni vám firma Zdeněk Hacaperka provede odborně a také rychle. U běžného rodinného domu trvá kontrola komína maximálně 1 hodinu a vyjde na pár stovek. Co je to oproti situaci, kdy by špatně fungující komín způsobil v domě požár, že? Kominictví Hacaperka můžete kontaktovat prostřednictvím formuláře na webu společnosti, případně telefonicky na čísle 603 411 626, a to v pracovních dnech od 7:00 do 17:00 hodin.

Rate this post
Sdílejte