Krásná a moderně vybavená kuchyň není zbytečný luxus

Krásná a moderně vybavená kuchyň není zbytečný luxus

Sdílejte

Krásná a moderně vybavená kuchyň není zbytečný luxus

Představy o moderní kuchyni mohou vypadat různě. Někomu se líbí ocelově-minimalistický design, jinému zas naopak útulný rustikální styl, někdo rád mění vzhled pomocí doplňků, takže dává přednost kuchyni neutrální, kterou může měnit pomocí záclon, prostírání, barvy stěn apod. Moderní kuchyň není ale jen o designu. Důležité jsou také spotřebiče, které nám ulehčí práci. A tady už se asi představy uživatelů kuchyní přibližují – v pohodlné kuchyni musí být lednička, sporák, myčka, mixér, kvalitní digestoř, případně další. Kromě funkčnosti jsou důležité i barvy a stejný vzhled, aby se přístroje do nové kuchyně hodily.

cmss

Co obnáší rekonstrukce kuchyně

První věc, která vás asi napadne, když přemýšlíte o změnách v kuchyni, je výměna kuchyňské linky za novou, modernější. Pak se objeví nutnost vyměnit podlahu, obklady kolem linky a z drobných úprav se stane velká rekonstrukce. Požadavky na současnou kuchyň jsou zcela jiné než před pár desítkami let. Samozřejmě, že záleží na tom, kdo kuchyň obývá, zda je to starší pár nebo rodina s malými dětmi. Obecně je příjemnější propojení s obývacím prostorem, aby členové domácnosti mohli být více spolu a s přáteli. Takové uspořádání vyžaduje vybourání a posunutí příček a také kvalitnější ventilaci. Většina domácností si už ani neumí představit kuchyň bez myčky a dalších nových spotřebičů. Dřívější kuchyně nebyly připravené na takový odběr elektřiny, proto je třeba nechat udělat nové elektrorozvody a zásuvky.

 

Financování nové kuchyně

A právě na takové úpravy domova je nejlepší stavební spoření. Za prvé se na to můžete připravovat, prostě spoříte a spořením si u Lišky vytváříte nárok na úvěr s úrokovou sazbou jen 2,95 % ročně. Za nějakých 6 let máte naspořenou pěknou sumičku (se státní podporou až 2000 Kč ročně) a k tomu úvěr s nízkým neměnným úrokem. Až do 500 000 Kč nepotřebujete k úvěru žádného ručitele nebo nemovitost. Prostě úvěr zcela bez zajištění.

Rate this post
Sdílejte