Vyměňte staré baterie za nové

Vyměňte staré baterie za nové

Sdílejte

Vyměňte staré baterie za nové

By: Gabriel Rocha

Vodovodní baterie jsou snad v každí domácnosti …ať už u kuchyňského dřezu, anebo v koupelně u umyvadla či sprchového koutu, anebo vany. Většina lidí si své stávající baterie vydržuje až do doby, dokud alespoň jakžtakž fungují …a to zejména ty starší ročníky. Už si ovšem nepřipouští (anebo nechtějí), že právě kvůli starým bateriím přichází o velkou spoustu peněz. Navíc svým zastaralým vzhledem nemusí působit příliš příjemně. Také pro malé děti pak bývají velkou obtíží.

Když Vám peníze protékají mezi prsty

Už dávno není pravdou, že nezáleží na baterii, jakou u umyvadla, vany či kuchyňského dřezu máte. To dokazuje i téměř úplný úpadek zastaralých, kohoutkových baterií, které byly vytlačeny novými, pákovými bateriemi, které nejenom výrazně lépe vypadají, ale také jejich obsluha z hlediska rychlosti a obtížnosti naředění vody, či vynaložení síly pro její otáčení a usměrňování průtoku vody, je podstatně nižší.

Ne vždy odpovídá cena kvalitě

Není pravidlem, že čím dražší baterii koupíte, tím více ušetříte. Velmi oblíbené bývají naopak zcela obyčejné baterie s pořizovací cenou kolem 300 – 500 Kč …velmi často i ve slevě. Při takto levných bateriích samozřejmě nelze očekávat zázraky, nicméně postačí do každé běžné domácnosti …kdo však vyžaduje nejenom líbiví vzhled, ale snazší regulaci průtoku vody a celkově lepší manipulaci (např. při pouštění či zastavování vody, při otáčení z teplé na studenou a naopak atd.), musí si připlatit …a v některých případech to bývá i více, než bychom čekali. Na druhou stranu nám však výrobci ke spoustě dražších baterií nabízí „zdarma“ i hadici se sprchovou hlavicí.

Protože i na vzhledu záleží …

Novou vodovodní baterii bychom si neměli pořizovat pouze podle ceny, ale i podle designu, kvůli uvážení, zdali by se nám právě ta či ona baterie hodila do koupelny či do kuchyně a zdali by ladila s ostatním interiérem dané místnosti. Také způsob vnímání moderních věcí je velmi důležitý …někdy bychom se tedy neměli bát vyzkoušet nové věci. I když jsme je třeba doposud odsuzovali.

Rate this post
Sdílejte