Máte nový nebo nově zrekonstruovaný dům? Rozhodně se vyplatí jeho pojištění!

Máte nový nebo nově zrekonstruovaný dům? Rozhodně se vyplatí jeho pojištění!

Sdílejte

Máte nový nebo nově zrekonstruovaný dům? Rozhodně se vyplatí jeho pojištění!

Výstavba nového rodinného domu je investicí přesahující milion korun. Společně s vybavením interiéru tato částka mnohdy přesáhne 2 miliony, stejně jako rekonstrukce starších rodinných domů je investicí v řádu několika set tisíc.

pojisteni-domacnosti-07

Když je v interiéru vše nové a hezké, chceme, aby to tak dlouho vydrželo. Bohužel i pro zloděje jsou nové věci opravdu velkým lákadlem. A právě ochrana vašeho majetku proti vykradení by měla být hlavním důvodem k pojištění domácnosti.

Bezpečnostní opatření stačit nemusí

Bohužel velké procento majitelů rodinných domů se domnívá, že zloděje odradí nainstalovaná bezpečnostní opatření. Zkušený zloděj se ale ani před mechanickými ani před elektronickými systémy nezastaví. Ty ho jen zdrží, ale odhodlaný zloděj se nezastaví prakticky před ničím. Jestli nechcete přijít o peníze, které jste do vybavení domácnosti museli investovat, rozhodně se vyplatí sjednat si pojištění domácnosti.

Zjistěte si, kolik zaplatíte

Pojištění domácnosti je v současné době naprosto běžnou službou, kterou vyhledává stále větší procento majitelů rodinných domů. Svého majetku si totiž cení a nechtějí přijít zbytečně o investované finance. Výše pojištění se liší zejména podle velikosti domu a hodnoty jeho vybavení. Vždy je tedy individuální. Pokud chcete vědět, jaká výše pojištění bude konkrétně pro vaší domácnost, pomůže vám služba pojištění domácnosti kalkulačka.

Nemyslete jen na zloděje vybavení, ale i na stavbu jako celek

Zloději nejsou rozhodně jediným neštěstím, které může vaší domácnost postihnout. Doslova zdevastovat dům může i požár, voda, vítr a stromy. V takových případech je vhodnou volbou k pojištění domácnosti také pojištění nemovitosti. Zatímco při pojištění majetku chráníte veškeré movité věci v interiéru (nábytek, elektronika a další) při pojištění domácnosti je pojištěna celá stavba. Tedy střecha, sklep, garáž, podlahy, stropy a příčky.

Rate this post
Sdílejte