Dětský pokoj by měl být rájem vašich dětí

Dětský pokoj by měl být rájem vašich dětí

Sdílejte

Dětský pokoj by měl být rájem vašich dětí

Jak by asi tak měl vypadat dětský pokoj? Určitě podle přání dětí, pokud jsou již dost velké na to, aby řekly, jak chtějí, aby vypadal. Určitě by měl být praktický a hlavně naplno využitelný.

Barvy a podlahy

Co se týče barev, meze se nekladou, ale jak už to tak bývá, rozlišuje se chlapecký a holčičí pokoj. Pokud chceme chlapecký pokoj, určitě nebude dobré vymalovat ho na růžovo. Zvolí se barvy typu modrá, zelená, žlutá, zkrátka podle toho, jaká je oblíbená barva chlapce. Když dívčí, tak v barvách odstínů růžové, fialové, červené či oranžové. V podstatě můžou být stěny více barevné nebo s obrázky a tapetami.

Při zvolení podlah je nejlepší variantou u větších dětí koberce, přeci jenom, už jsou samostatnější a čistotnější, než ty malé. A teplo od nohou je důležité.

Nábytek

Zde se ratolest může vydovádět výběrem postele, skříně, poliček či počítačového, nebo pracovního stolu. Takový variant je mnoho, jen zvolit tu, která se mu líbit nejvíce. Zde bych možná volila i variantu světlejšího nábytku, v obou případech, aby to dodalo pokojíku tu správnou atmosféru.

U menších dětí můžeme zvolit postýlky s nebesy, přebalovací pulty, dětské stoličky a mnoho dětských truhliček na velké množství hraček.

Doplňky

Tady už je to s doplňky mnohem složitější, 100 dětí 100 názoru. Takže v tohle bych dala opravdu prostor dětem, jaké doplňky by se jim líbily, někomu se budou líbit autíčka a letadla. Někomu dům pro panenky, nebo snad globus a mikroskop. Opravdu záleží, v čem má váš potomek zálibu a co má nejraději.

Osvětlení

Co se týká osvětlení dětských pokojů, jsou různá nástěnná svítidla, nebo stropní svítidla. Jsou různé druhy ve tvarech zvířátek, známých hrdinů z filmu. Autíček, autobusů. Je opravdu obrovský výběr svítidel pro všechny věkové kategorie

 

Zkrátka a dobře, při výběru dětského pokoje opravdu přibalte ratolest sebou a hurá nakupovat, vždyť ona je ta osoba, která tam bude trávit nejvíce času a musí se v takové místnosti cítit dobře. V podstatě ji brát jako svoje útočiště.

Rate this post
Sdílejte