Jak vybrat ideální interiérové dveře?

Jak vybrat ideální interiérové dveře?

Sdílejte

Jak vybrat ideální interiérové dveře?

Přemýšlíte delší dobu nad koupí interiérových dveří, ale nemáte představu, jaké by se hodily do vašeho interiéru? Tento článek vám poradí, na co se zaměřit, abyste nešlápli vedle. Interiérové dveře se vám nejenom musí líbit, ale také musí být kvalitní, neboť chceme, aby nějaký ten čas dobře sloužily.

Interiérové dveře Ferrero Legno

Na trhu je v dnešní době k dispozici spousta druhů interiérových dveří, které se od sebe liší několika prvky. Nejčastěji se od sebe liší svým designem, povrchem a technologickým zpracováním. Zaměřit byste se měli také na rozměry dveří.

Design interiérových dveří

Zásadní roli při výběru dveří hraje především design. Jedná se o poměrně důležitý faktor, neboť při správném výběru vzhled dveří perfektně dotvoří každou místnost. Výběr konkrétního designu dveří záleží pouze na vás a na vašem interiéru. Pořídit si můžete dveře prosklené na několik způsobů, záleží jen na vás, jaký typ dveří zvolíte.

Jaký odstín dveří zvolit?

Při výběru ideálního odstínu interiérových dveří je nutné brát v potaz celkový design vašeho bytu. Odstín se musí přizpůsobit barvě podlahové krytiny nebo oken. Nedoporučujeme přizpůsobovat odstín dveří nábytku, neboť nábytek se čas od času mění a po výměně by pak mohl být narušen komplexní design.

Povrch interiérových dveří

Kromě designu lze vybírat interiérové dveře také podle povrchu, konkrétně podle materiálu. Vybírat můžete z klasického dřeva, laminátu, dýhy nebo speciální fólie.

Používané materiály:

  • Fólie – patří mezi nejlevnější variantu a používá se především u vnitřních dveří, u kterých není důraz na zvýšené zatížení
  • Laminát – bývá často využívaný v domácnostech, tento materiál perfektně imituje pravé dřevo a na rozdíl od dřeva si i po letech zachovává svůj původní vzhled, dveře pokryté laminátem jsou velice odolné a snadno udržovatelné
  • Dýha – jedná se o tenkou vrstvu dřeva, která je náročnější na údržbu, náchylná na poškození
  • Masiv – jedná se o celodřevěné dveře, které jsou vyrobeny z přírodního materiálu a tím patří mezi nejdražší variantu, dřevo vytváří dojem luxusu, takže se hodí zejména do kanceláří, jejich nevýhodou je, že po čase dochází ke ztrácení původní barvy

Tip: Velice kvalitní jsou například interiérové dveře Ferrero Legno. Jedná se o jedinečné a luxusní dveře, které svým vzhledem uspokojují i náročnější zákazníky. Člověk si může vybrat ze tří kolekcí Exit, Replica a Scenario.

Přednosti dveří Ferrero Legno:

  • perfektní originální zpracování
  • lesklý polyesterový lak
  • lesk, plnost a povrchová tvrdost dveří
  • dlouhodobá životnost

Rozměry interiérových dveří

Při výběru interiérových dveří musíte znát rozměry původních. Změřte si pečlivě staré dveře, abyste věděli, jaká velikost dveří přesně padne do každé místnosti. Nejčastější rozměry dveří jsou 80×197 nebo 90×197 cm.

Ať už si vyberete jakékoliv interiérové dveře, mějte na paměti, že musí být dostatečně kvalitní, aby nějakou tu chvíli vydržely, a zároveň musí být originální a stylové, aby perfektně doplnily váš interiér.

Rate this post
Sdílejte