Spánek jako v bavlnce aneb Kvalitní povlečení

Spánek jako v bavlnce aneb Kvalitní povlečení

Sdílejte

Spánek jako v bavlnce aneb Kvalitní povlečení

By: Jackie ModernMiami

Znáte to, když se celou noc převalujete, protože nemůžete usnout a víte, že ráno brzy vstáváte? V ten moment byste dali téměř cokoliv, abyste usnuli, protože chcete být ráno čertví. To, jak se vám spí má mnoho aspektů, jako stres, pohyb, ale také povlečení a četnost jeho výměny.

Jak může ovlivnit spánek?

Náš spánek může ovlivnit i povlečení, v kterém spíme. Protože se může stát, že není kvalitní a tedy se nám zdá nepohodlné. Když nás třeba někde dřou knoflíčky anebo nám nevyhovuje materiál. Výběr je hodně důležitý, zejména pokud jde o materiál, protože pod peřinou se musí každý cítit uvolněně, v teple a hlavně příjemné. A pokud vyberete špatně, tak se může stát, že právě povlečení bude příčinou vašeho špatného spánku.

Jaký materiál je pro povlečení vhodný?

Každý má rád něco jiného, proto je to také velice osobní záležitost. Někteří lidé dokonce mění typ podle ročního období, jelikož mezi hodně oblíbený materiál patří flanel, který je výborný v zimě, protože vás zahřeje, ale v létě vám díky tomuto materiálu může být hodně horko, a proto jej mnozí mění za nějaký lehký materiál, což pro některé znamená třeba krepové povlečení, ale pro jiné třeba satén. Satén je velmi kvalitní materiál a někteří lidé ho mají rádi, avšak jsou lidé, kteří si ho nedokážou představit v posteli, protože se zdá jako chladivý.

Problémy s rozměry

Někteří lidé si nemohou vybírat mezi tím, jaké povlečení si zakoupí, protože mají netypické rozměry přikrývek a polštářů. Protože v takovém případě je poměrně těžké najít nějaké povlečení, natož tak takové, jaké by nám vyhovovalo. Ale některé internetové stránky nabízejí obchody, kde naleznete kvalitní povlečení i na tyto netypické rozměry, takže pokud budete chtít, tak stačí hledat a natrefíte na to, co byste chtěli.

Kombinace povlečení s prostěradly

Pro někoho je prostěradlo součást povlečení, proto by měl také myslet na to, aby povlečení ladilo s prostěradlem. Jednak to vypadá pěkně a jednak nám to dodává pocit harmonie, což umožňuje lepší uvolnění a tím pádem i lepší spánek. Samozřejmě, že by měl ladit jak barvou, tak také materiálem. Pokud je zima má nás postel hřát nejen svrchu, ale také zespoda, abychom se cítili příjemně.

Ačkoliv se to nezdá, tak výběr povlečení je velmi důležitá věc, pro dobrý spánek.

Rate this post
Sdílejte