Jak pečovat o koženou sedací soupravu?

Jak pečovat o koženou sedací soupravu?

Sdílejte

Jak pečovat o koženou sedací soupravu?

Sedací souprava patří v rámci interiéru vůbec k nejdůležitějšímu kusům nábytku. Tradičním a stále hojně používaným materiálem je přitom pravá kůže. O tu je ovšem potřeba náležitě pečovat!

Správná péče o koženou sedačku

V nabídce sedacích souprav naleznete řadu výrobků z mikrovláken, mikroplyše a dalších materiálů, stále je ovšem velmi oblíbená zpracovaná kůže neboli ušeň. Proč? Takové sedačky jsou totiž vizuálně zajímavé, o čemž se můžete sami přesvědčit, pokud si prohlédnete nabídku kožených sedacích souprav. Ty navíc disponují dlouhou životností, nicméně pouze v případě, budete-li o ně správně pečovat…

  • Jednou za čas (cca jednou za týden až 14 dní) vysajte všudypřítomný prach a otřete sedací soupravu vlhkým hadříkem.
  • Pokud se objeví skvrny, použijte navlhčenou utěrku anebo houbu. Ovšem pozor! Nepoužívejte agresivní chemické prostředky a zároveň příliš netlačte.
  • Časem se mohou stát problémem i rýhy. Na ty obvykle zabere mastný krém, ačkoli v případě hlubších škrábanců už je třeba kontaktovat odborníky.
  • Chcete-li, aby se kožená sedací souprava neproseděla, vyměňte sem tam jednotlivé díly, což může v tomto ohledu výrazně pomoci.
  • Jak známo, kůži příliš nesvědčí vysoké teploty. Sedačku tedy umístěte cca 30 až 50 cm od zdrojů tepla a zároveň tak, aby byla z dosahu slunečních paprsků.
  • Jestliže cítíte, že je v obýváku přílišné vlhko, které kůže také právě „nemiluje“, pravidelně větrejte.

Sháníte-li aktuálně novou koženou sedací soupravu, přijďte si vybrat do obchodu Nábytek Helcel. Pořídit si zde navíc můžete i další nábytek potažený kůží jako křesla či pohovky.

Rate this post
Sdílejte