Nové trendy ve světě podlah

Nové trendy ve světě podlah

Sdílejte

Nové trendy ve světě podlah

Jdete rádi s dobou? Rozhodli jste se pro novou podlahovou krytinu a rádi byste vybrali takovou, která se bude perfektně hodit do vašeho interiéru, bude nejen praktická, ale i trendy a IN? Tento článek vám poskytne cenné informace o aktuálních trendech. Díky tomu si pak v klidu vyberete moderní podlahu pro vaše bydlení.

Trendy v roce 2015

Letošní rok klade důraz v oblasti podlah na přírodu, luxus a retro. To znamená, že v roce 2015 jsou IN dekory přírody, retro styl v koupelny, luxusní podlahy imitující mramory a mnoho dalšího. Ať už dáváte přednost jakémukoliv dekoru a stylu podlahy, doporučujeme se hlavně zaměřit na odolnost a kvalitu podlahy, neboť od toho se odvíjí její životnost.

Výběr vhodné barvy

Při výběru barvy podlahy byste se měli odvíjet hlavně od toho, jak vypadá váš interiér, do kterého chcete podlahu umístit. Aby výsledný efekt vypadat dobře, je třeba, aby podlaha korespondovala s barvou stěn, nábytkem a přítomnými doplňky. Vše na sebe musí navazovat.

Letošní trendy barvy si berou inspiraci z přírody. Pro podlahy jsou tedy ideální zemité a přírodu imitující barvy a dekory. Konkrétně se stávají dominantními odstíny hnědé, béžové a šedé.

Vhodný materiál

Materiál doporučujeme vybírat na základě toho, kam budete podlahu pokládat. Ne každý materiál se hodí do všech místností. Do klidnějších a méně zatěžovaných prostor doporučujeme dřevěné podlahy, které mají svým materiálem nejblíže k přírodě, tudíž dřevo rovněž patří k letošním trendům.

Další výhodou dřeva je kromě přirozenému vzhledu také jeho nadčasovost a různé provedení. Na trhu je k dostání např. jako masivní podlaha, parkety, plovoucí podlaha atd. Dále dokáže navodit pocit tepla, pohodlí, klidu a svým způsobem luxusu. Máte-li v plánu pořídit dřevěnou podlahu, pak počítejte s tím, že je o něco dražší a náročnější na údržbu než jiné materiály. Přece jen se jedná o přírodní materiál.

A co korek?

Dřevěné podlahy nepatří k jediným přírodním krytinám. Dalším vhodným materiálem je korek, který stejně jako dřevo dokáže navodit pocit tepla. Za jeho přednosti považujeme dobré odpuzování prachu a vynikající izolace hluku. Je tedy vhodný do bydlení, ve kterém se vyskytuje alergik. Korek je dále velice měkký, pružný a teplý. Lze je považovat za zdravý, neboť šetří vaše klouby.

Stejně jako dřevo, i korek je k dostání v mnoha zajímavých přírodních barvách. Nabídka barevných provedeních i dekorů je velice pestrá, takže si vybere opravdu každý.

Stále více oblíbený vinyl

Vinylové podlahy v posledních letech zažívají boom, stávají se čím dál více oblíbenější mezi lidmi. Za to může jak jejich vzhled, tak i vlastnosti. Jelikož si lze vybrat dekor z široké škály, není problém vybrat vzhled, který má blízko k přírodě. Co se týče vlastností, vinyl patří mezi odolné a pružné podlahy, které dokážou perfektně imitovat jakýkoliv materiál a to za příznivou cenu.

Dejte přednost nadčasovosti a praktičnosti

Pokud tolik neapelujete na letošní trendy, ale radši dáváte přednost nadčasovosti a praktičnosti, pak pro vás bude ideální laminát. Laminátové podlahy jsou ve většině případů vyrobeny z 87 % dřeva, ale na rozdíl od klasických dřevěných podlah jsou daleko více odolnější a cenově dostupnější. Stejně jako vinyl, dokážou imitovat různé materiály (např. laminát je dokonalou napodobeninou dřeva).

Ať už se rozhodnete pro jakokkoliv podlahu, nehleďte jen na vzhled. Nejdůležitější jsou její vlastnosti, neboť od toho se odvíjí její celková životnost. Rovněž je důležité vybírat také podle místnosti, do které chcete podlahu položit, přece ne každý materiál je vhodný do všech místností.

Nevíte-li si s výběrem rady, je dobré se obrátit na firmu eAMADEO – plovoucí podlahy Praha, které mají s podlahovými krytinami mnohaleté zkušenosti, takže vám pomohou s výběrem ideální podlahy, která dobře zapadne a bude splňovat všechny požadavky, které jsou na ní kladeny.

Rate this post
Sdílejte