Zvolte ty správné interiérové dveře

Zvolte ty správné interiérové dveře

Sdílejte

Zvolte ty správné interiérové dveře

Rady a tipy, jak vybrat nové dveře vám představí odborník na interiérové dveře – Solodoor!

Přemýšlejte nad umístěním dveří!

dvere_SONET-povrch_SOLO_3D_casino_kuchyne_foto_zdroj_SOLODOORPřed samotným výběrem nových interiérových dveří je dobré se zamyslet, které typy místností budou spojovat. Teprve poté je možné začít přemýšlet o jejich materiálu, vnitřní skladbě a speciálních úpravách, mezi které se řadí například protipožární a protihluková úprava.

Posuvné, otočné nebo kyvné dveře

Jak se budou dveře otevírat? Můžete mít představu, zda budete chtít posuvné dveře na stěnu, otočné dveře či dveře do pouzdra V konečném důsledku však vždy rozhodují především prostorové možnosti, které vám dané místnosti nabízejí. možnosti, které vám dané místnosti nabízejí.

Jaké jsou výhody jednotlivých typů otevírání?

Posuvné dveře mohou být na stěnu nebo do pouzdra. V případě umístění na stěnu se dveře pohybují těsně podél stěny, čímž šetří prostor, který je potřeba při klasickém otevírání. Jejich používání je navíc velmi snadné a tiché. Pokud se pro ně rozhodnete, nebudete se muset zabývat dalšími stavebními úpravami, jejich montáž je totiž velmi jednoduchá. Posuvné dveře jsou navíc oblíbené také jako designový prvek stylového interiéru.

stavebni_pouzdro_od_J.A.P._pro_dvoukridle_dvere_NORMA_KOMFORT_foto_zdroj_J.A.P-8

Posuvné dveře do pouzdra staví na jednoduchém principu zabudovaného stavebního pouzdra do zdi. Velkou výhodou takovýchto interiérových dveří je téměř nulové využití dalšího prostoru, hodí se tak do menších místností, které pracují s minimem volného místa.

Otočné dveře vynikají skvělou izolací, zaručeně pomůžou třeba proti hluku. U jednoho z nejstarších typů otevírání dveří ale musíte počítat se ztrátou místa kolem průchodního bodu.

Kyvné dveře jsou sice efektní, avšak reálně zabírají nejvíce prostoru ze všech představovaných typů otevírání. Rozlet těchto dveří totiž přesahuje do obou místností, které tyto dveře rozdělují. Vhodné jsou tedy především v kuchyních a jídelnách pro umožnění rychlého průchodu.

Vámi zvolené dveře a další interiérové doplňky si přehledně můžete navolit a prohlédnout díky vizualizaci.

Rate this post
Sdílejte