Čistota a bezpečí v jednom aneb Sklo ve dveřích

Čistota a bezpečí v jednom aneb Sklo ve dveřích

Sdílejte

Čistota a bezpečí v jednom aneb Sklo ve dveřích

By: A National Acrobat

Sklo ve dveřích působí velmi atraktivně, ale zároveň mnoho lidí odrazuje, protože mají strach z tepelných ztrát a také o své bezpečí. Avšak když zvolíte to správné sklo, tak se nebudete muset ničeho obávat.

Aspoň základ

Takovým základem pro dveře se sklem je dvojsklo. Jedná se o sklo, které složeno ze dvou vrstev skla, mezi kterými je jistá mezera. Tato mezera slouží k tomu, aby se teplo udrželo uvnitř místnosti a neunikalo ven. Pro to se vyplňuje speciálními plyny, které mají své specifické vlastnosti, díky kterým dochází k tomuto efektu, v mnoha případech jde právě o argon, avšak nemusí to být pravidlem. Kromě toho je mezi dvěma tabulemi skla také tak zvaný rámeček, který slouží k tomu, aby se vám okno nerosilo.

A máme něco navíc

Další a o něco lepší variantou skleněných dveří jsou ty, které mají trojsklo. Tento typ skla je údajně ještě větší izolant, než předešlá varianta, a proto je také oblíbená, protože nikdo nechce, aby jejich teplo šlo pryč. V podstatě se jedná o ten samý princip, avšak v tomto případě je ještě jedna věc navíc, jedná se o další tak zvaný rámeček, který zajišťuje, aby teplo nepronikalo. Tyto skla jsou nejčastěji používána u pasivních domů.

Ještě více než trojsklo

Pokud chcete mít naprosto výjimečné skla, tak můžete zvolit dvojsklo, které je doplněno o speciální fólii. Díky této fólii vytvoříte takovou lepšího trojskla, protože díky ní vznikne další komora, takže bude na stejném principu jako trojsklo, avšak svou výhodu má v tom, že je poměrně lehčí. Největší výhodou tohoto ovšem není jeho váha, ale to, že dokáže propustit klasické paprsky, abyste měli v předsíni teplo, ale zároveň odráží paprsky, které jsou škodlivé, jako je například ultrafialové záření a podobně.

Bezpečí nade vše

Pokud máte strach, že vaše dveře se sklem budou snadným terčem pro zloděje, tak si pořiďte ty s tvrzenou fólií. Na první pohled nepoznáte rozdíl mezi normálním sklem, a tím, které je chráněno touto fólií. Poznáte to až v případě, kdy se vám sklo někdo pokusí rozbít, protože střepy zůstanou na fólii a tak se sklo nerozletí, což vám zachrání nejen dveře, ale také pár minut uklízení a rozhodně to nikoho neporaní.

Dekorativní skla

Vedle základních skel můžete na dveře použít také sklo s nějakým dekorem. Ať se jedná o sklo, které je z jedné strany průhledné a z té druhé přes něj dovnitř nevidíte anebo sklo, které není čiré, ale má nějakou barvy. Také můžete mít sklo s nějakými broušenými detaily, a mnoho dalších variancí.

Skleněné dveře v nás vyvolávají pocit nejistoty, avšak tyto obavy jsou nemístné, protože díky speciálním sklům, můžete mít krásné a bezpečné vstupní dveře.

Rate this post
Sdílejte