Zařiďte svou domácnost ve francouzském stylu

Zařiďte svou domácnost ve francouzském stylu

Sdílejte

Zařiďte svou domácnost ve francouzském stylu

By: Larry Jacobsen

Chcete si doma udělat pořádnou změnu a to změnu k lepšímu a přemýšlíte, čím byste svou domácnost vylepšili? Co takhle francouzský styl?

Jaký styl to je?

Francouzský styl je jednoduchý, nepřeplácaný, kde najdete zajímavé kousky, které budete sice muset shánět o něco déle, ale pokud je seženete, uděláte ze svého bytu skutečně zajímavý prostor, s kousky luxusu a originality. Nábytek se skládá ze starožitných věcí, klidně můžete použít nějaký nábytek po babičce a nechat si jej zrekonstruovat, nebo se do rekonstrukce klidně můžete pustit sami, pokud si na to troufáte.

Typickými barvami pro tento styl jsou barvy modrá, bílá a béžová. Nábytek a patina jsou jasnými známkami francouzského stylu. Patinu si klidně můžete udělat sami. Typickou květinou pro styl z Francie je levandule, proto si do interiéru můžete dát různé kousky s levandulovými motivy, ale také levanduli jako takovou, kterou ale doporučuji spíše jako umělou květinu, protože živá levandule v místnosti nevydrží, ta si žádá venek.

U francouzského stylu se nemusíte bát toho, mít každý kousek nábytku jiný, i když jako celek by to vše mělo vypadat sladěně a uceleně. To znamená, že barvy k sobě musí ladit. Nepřehánějte to s výraznou barevností, ale spíš e volte barvy jednoduché, přírodní.

Dominovat by mělo především dřevo a dřevěné materiály, zapomeňte na lesk. Ten je typický pro modernu. Důležitou roli pak hrají také doplňky, bez kterých by to snad ani nešlo. Zapomeňte na to, kde žijete a vytvořte si takový domov, který je pro vás příjemný, i když z okna neuvidíte levandulová pole a vinice. Je to stejné, jako venkovský styl v hlavním městě, nebo moderna uprostřed vesnice.

Rate this post
Sdílejte