Zdobíme stromeček jako za dávných časů

Zdobíme stromeček jako za dávných časů

Sdílejte

Zdobíme stromeček jako za dávných časů

Každý rok přemýšlíte nad tím, jaká barva vánočního stolu a baněk je právě moderní? Jestli máte tu svou už vystřídat anebo ještě jeden rok vydrží. Kdysi to bylo jednodušší, protože na místo baněk se stromek zdobil přírodními věcmi, které nepodléhaly módním trendům.

Slaměné ozdoby ještě nejsou pasé

Kdysi byly nejčastější dekorací stromečku slaměné ozdoby. Ze slámy se vyráběli nejen andělíčci, ale také různé vločky a podobné tvary, které k zimě a Vánocům patří. Dnes je sláma zaměněná za moderní a umělé materiály, avšak je to trochu škoda, protože tyto ozdoby jsou opravdu pěkné a dnes i originální. Navíc si je můžete vyrobit doma sami, takže vás to téměř nic nestojí a ještě zaměstnáte své malé ratolesti.

Inspirace přímo z lesa

Pokud jste někdy šli na procházku lesem v zimě, tak jste si určitě všimli, že krásnou ozdobou všech stromů jsou šišky. Vypadá velice krásně, když se na šiškách třpytí sníh. A vy můžete mít takové krásné ozdoby klidně na svém vánočním stromečku. Stačí jen, když si nasbíráte šišky v lese a ty potom buďto nastříkáte sprejem anebo natřete třpytivým lakem na nehty a budete mít originální baňku z obyčejné šišky. Pokud máte rádi zdobenější věci, klidně můžete na šišku ještě dát mašličku i tavnou pistoli přidat perly, ale i pouze se třpytkami vypadá perfektně.

Ovoce je zdravější, než čokoláda

Mnozí jsou také zvyklí na to, že na vánočním stromečku visí arabesky anebo čokoládová kolekce. Avšak byly doby, kdy nebylo populární mít na stromečku čokoládové figurky a namísto nich viselo sušené ovoce. Nejen, že jde o další přírodní materiál, který ke stromečku pěkně pasuje, ale také se vám do domu rychle dostala vánoční atmosféra, protože ovoce krásně vonělo.

V oříšku nepouštíme jen lodičky

Mezi jednu z mnoha vánočních tradic patří pouštění lodiček na slupce od oříšků. Pravdou je, že oříšky o Vánocích hrají velkou roli, protože patří do mnoha druhů cukroví, jsou součástí tradic a nakonec mohou být i vaši vánoční ozdobou na stromečku. Stačí, když je ozdobíte jmelím či mašličkou, mohou být i oříšky krásnou baňkou.

Kurz tvoření aneb Využíváme zbytky

Další možnost, jak můžeme vyrobit krásnou ozdobu na stromeček a zároveň zužitkovat zbytky je vyrobit si papírovou baňku. Jej výroba je velice jednoduchá. V případě, že už máte všechny dárky zabalené a zbyly vám malé kousky balicího papíru, tak je nevyhazujte. Nastříhejte je na malé čtverce a vystřihněte si kruhový podklad nejlépe s tvrdého papíru. Potom nastříhané čtverečky slepíte do tvaru kornoutu a postupně je budete lepit na kruhový základ. Po několika vrstvách vám z toho vyjde tvar podobající se vločce, kterou můžete uprostřed ozdobit ještě perličkou a máte originální a nápaditou baňku.

Každý může mít originální ozdobu na svém vánočním stromečku, zejména pokud si jí vyrobíte doma sami.

Rate this post
Sdílejte